ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης

χιλιάδες-ευκαιρίες-απασχόλησης-851206

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης, καθώς και 12 ειδικά περιφερειακά προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης σε επίπεδο νομών, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη.
Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων, που αναμένεται να δημιουργήσουν συνολικά 22.600 ευκαιρίες απασχόλησης, ανέρχεται στα 237,786 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα από το ΔΣ του ΟΑΕΔ εγκρίθηκαν τα παρακάτω προγράμματα:
-Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών-νέων επιστημόνων έτους 2007:
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση συνολικά 6.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, για τη δημιουργία της δικής τους μικρής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών (που εντάσσονται στα ελευθέρια επαγγέλματα).
Οι θέσεις κατανέμονται σε 3.000 αποφοίτους Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών (ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών, δικηγόρων και μηχανικών), και για πρώτη φορά και σε 3.000 αποφοίτους Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ, ενώ το 60% θα καλυφθεί από γυναίκες. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.
-Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (STAGE) στα Επιμελητήρια της Ελλάδας: (υποβλήθηκε σχετική πρόταση στα υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας και αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την έναρξη του προγράμματος):
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 6,336 εκ. ευρώ, αφορά στην απασχόληση 600 συνολικά ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ), ηλικίας 22 έως 40 ετών, πτυχιούχων τριτοβάθμιας και διπλωματούχων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα Επιμελητήρια της Ελλάδας, για χρονική περίοδο 18 μηνών, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τομέα ειδίκευσής τους.
Οι θέσεις, το 60% των οποίων θα καλυφθεί από γυναίκες, κατανέμονται σε 200 κατόχους πτυχίων ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών, η απασχόληση των οποίων επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ με 30 ευρώ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εισφοράς και σε 400 διπλωματούχους ΙΕΚ, ΤΕΕ Β κύκλου, ΤΕΛ, ΕΠΛ και αποφοίτους Λυκείων Γενικής Εκπαίδευσης ή κατόχους ισότιμων τίτλων, η απασχόληση των οποίων επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ με 25 ευρώ ημερησίως.
-Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (STAGE) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού (υποβλήθηκε σχετική πρόταση στα Υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας και αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την έναρξη του προγράμματος):
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 84,15 εκατ. ευρώ, αφορά στην απασχόληση 8.000 συνολικά ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ), ηλικίας 22 έως 40 ετών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, για χρονική περίοδο 18 μηνών, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τομέα ειδίκευσής τους.
Οι θέσεις, το 60% των οποίων θα καλυφθεί από γυναίκες, κατανέμονται σε 2.500 κατόχους πτυχίων ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών, η απασχόληση των οποίων επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ με 30 ευρώ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εισφοράς και σε 5.500 διπλωματούχους ΙΕΚ, ΤΕΕ Β κύκλου, ΤΕΛ, ΕΠΛ και αποφοίτους Λυκείων Γενικής Εκπαίδευσης ή κατόχους ισότιμων τίτλων, η απασχόληση των οποίων επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ με 25 ευρώ ημερησίως.
-Ειδικά Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης σε επίπεδο νομών:
Τα 12 προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 75,3 εκατ. ευρώ, αφορούν στους νομούς Δράμας, Ζακύνθου, Καβάλας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών και Χίου και στοχεύουν στη δημιουργία συνολικά 8.000 ευκαιριών απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 18 έως 64 ετών (εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ), των παραπάνω νομών.
Τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης περιλαμβάνουν δύο δράσεις:
α) την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων (Ν.Θ.Ε) και
β) την επιχορήγηση Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.) για τη δημιουργία της δικής τους ατομικής επιχείρησης.
Προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων δίνεται σε ανέργους πο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου