ΤΟΠΙΚΑ

Ρασοφορία νέου μοναχού

ρασοφορία-νέου-μοναχού-424280

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στον αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά

Τον αγιασμό του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγιάς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Πέντε χρόνια μετά την επαναλειτουργία του και μετά από αναστολή αρκετών χρόνων, το παράρτημα της Αγιάς βρίσκεται σε πορεία αναγέννησης, υπό την άγρυπνη εποπτεία του διευθυντή της Σχολής αρχιμανδρίτη Επιφανίου Οικονόμου, τη φροντίδα του αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς πρωτ. Αθανασίου Μακρή και των κληρικών της επαρχίας και με την καθοριστική συμβολή του καθηγητή της Σχολής Γεωργίου Λεμονόπουλου, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνος.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά καλεί και φέτος άνδρες, γυναίκες και παιδιά της περιοχής να σπουδάσουν την ανυπέρβλητη ψαλτική τέχνη. Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία και παρέχει επίσημους τίτλους σπουδών, πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 6-9μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ρασοφορία νέου μοναχού

Μετά το πέρας του αγιασμού, στις 6.30μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου τέλεσε τη ρασοφορία νέου μοναχού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου