ΤΟΠΙΚΑ

Μαζί για τον Βόλο: «Δεν απαντούν στα προβλήματα των πολιτών»

μαζί-για-τον-βόλο-δεν-απαντούν-στα-προ-424597

«Οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Βόλου δεν απαντούν στα προβλήματα των δημοτών, συνιστούν υπεκφυγές και επίθεση στους αντιπάλους».

Τα παραπάνω επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο». Η δημοτική παράταξη επανέρχεται στο θέμα του χλωριομένου νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου για να δώσει, όπως λέει, «μία οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της δημ. αρχής αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων και τα νιτρικά και στον μεγάλο απόντα από τα προβλήματα της πόλης, Δήμαρχο του Τσουγκριά».

Κάνοντας παρατηρήσεις σημειώνει τα εξής:

– Αν τα ’’μηχανήματα απιονισμού’’ λέγονται αφαλατώσεις λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο. Η ουσία είναι ότι όταν δεν δουλεύουν οι μεμβράνες που κατακρατούν τα άλατα των υφάλμυρων γεωτρήσεων, αυτές πέφτουν αυτούσιες στις δεξαμενές ύδρευσης. Και φυσικά όταν ρίχνεις στις δεξαμενές άλλες γεωτρήσεις εξίσου υφάλμυρες, χωρίς επεξεργασία, είναι περιττό να λειτουργείς τις αφαλατώσεις.

-Στο site της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχουν αναρτήσεις αναλύσεων μέχρι της 19/8/2021. Μα το πρόβλημα μεγαλώνει μετά τον 15Αυγουστο μέχρι και σήμερα που μιλάμε. Γιατί δεν αναρτώνται οι αναλύσεις από 20/8 έως 10/9 έστω για μια μόνο παράμετρο, δηλαδή τα χλωριόντα (cl-). Μα φυσικά γιατί τότε είναι πάνω από 1000mγρ/λιτ.

-Γιατί δεν αναφέρουν ποια συγκεκριμένα έργα ή παρεμβάσεις έγιναν τα 7 αυτά χρόνια στο θέμα των πηγαίων νερών. Γιατί όχι μόνο δεν έγινε τίποτε, αλλά έχουν εγκαταλείψει και πήγες (π.χ. ’’Κρύο Νερό Σταγιατών, Γερακιάς Χανίων). Αλλά και γεωτρήσεις με άριστο νερό (π.χ. Βελέτες ) κάτω από το ξενοδοχείο ’’ΠΟΡΤΑΡΙΑ’’. Για να μην αναφέρουμε το διαχρονικό πρόβλημα με τις ιδιωτικές πήγες στα Χάνια, του κ. Κοκκίνη. Μόνο στο στο Δήμο Βόλου γίνονται αυτά…

-’’Μικροψυχία’’ λέγεται το γεγονός ότι 7 χρόνια τώρα δεν υπάρχει η παραμικρή εφεδρεία πηγών η γεωτρήσεων για το υδραγωγείο της Αγριάς και όχι μόνο. Και μόλις παρουσιάζεται το πρόβλημα, χρησιμοποιούν γεώτρηση άρδευσης, που έχει νιτρικά πάνω από το ανώτερο όριο της νομοθεσίας. Τόσα χρόνια δηλαδή αυτήν τη γεώτρηση είχαν στο νου τους σαν εφεδρική; Πώς άραγε επιτρέπει η Δνση Υγείας να χρησιμοποιείται πηγή υδροδότησης με πάνω από τον νόμο Νιτρικά, είναι απορίας άξιο. Δεν έπρεπε να παρέμβει; Γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτε με τις πηγές του Ζάγγα στον Αγ. Βλάσιο, που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα όλης της περιοχής μέχρι και την Αγριά;

-Όταν από τις 8/8/2021 φαίνεται ότι τα χλωριόντα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου έχουν πάρει την ανηφόρα, γιατί το χημείο της ύδρευσης δεν ενημερώνει με αναρτήσεις στο site της ΔΕΥΑΜΒ ώστε να προστατέψει τους ευάλωτους πολίτες; Αφού είναι από τον νόμο υποχρεωμένο.

“Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν, οι ανακοινώσεις της Δημ. Αρχής να απαντούν συγκεκριμένα στα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών και όχι με υπεκφυγές και επίθεση στους αντίπαλους. Οι δικαιολογίες τελείωσαν για τη Δημ. Αρχή που 7 ολόκληρα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για την επάρκεια και την αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτων. Ο Δήμαρχος έχει ξοδέψει τη θητεία του σε γαλλικά, show και μπίζνες. Γι’ αυτό και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην ύδρευση, όπως στην περίπτωση της Αγριάς, όπως τα αυξημένα νιτρικά, όπως ότι άλλο προκύψει, θα είναι ευθύνη δική του, προσωπική”, καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου