ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική κλήση για τις «μαϊμού» δηλώσεις ~ Έρχονται νέα στοιχεία στο φως

εισαγγελική-κλήση-για-τις-μαϊμού-δη-425481

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών νόσησης στο Κέντρο Υγείας Βόλου – Η κλήση του εισαγγελέα, ο μοριακός έλεγχος στο Νοσοκομείο Βόλου και το τεστ αντισωμάτων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις μαϊμού» δηλώσεις νόσησης στον Βόλο. Οι δύο υγειονομικοί, που ελέγχονται, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο παρασκευαστήριο και το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Βόλου και όχι στη νοσηλευτική υπηρεσία, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τη Δευτέρα κλήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου υπηρεσιακά στελέχη του Κέντρου Υγείας Βόλου, καθώς επίσης και οι δύο ελεγχόμενοι υγειονομικοί, από τους οποίους ζητήθηκαν στοιχεία για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως μετά από εντολή του Αρείου Πάγου η Εισαγγελία Βόλου, όπως και όλες οι δικαστικές αρχές ανά τη χώρα, άρχισε ελέγχους στις δημόσιες δομές για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις δηλώσεις νόσησης, μετά την «πανδημία» μαϊμού βεβαιώσεων.

Δεν αποκλείεται από την Εισαγγελία να ζητηθεί να υποβληθούν οι δύο υγειονομικοί σε τεστ αντισωμάτων, καθώς θεωρείται έλεγχος, που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αποδείξει το τείχος ανοσίας που έχει αποκτήσει ο οργανισμός μετά από νόσηση ή εμβολιασμό.

Τα δύο πιστοποιητικά νόσησης ελέγχονται προς το παρόν ως ύποπτα, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος των δύο υγειονομικών και αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Πρέπει να γίνει διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή όχι η πλαστότητα των τεστ που παρουσίασαν και «άνοιξε» το παράθυρο για να μην τεθούν εκτός εργασίας.

Και οι δύο υγειονομικοί έκαναν το μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο Βόλου. Ελήφθησαν κανονικά τα δείγματα από το αρμόδιο προσωπικό. Το Νοσοκομείο Βόλου πέραν αυτού δεν έχει καμία άλλη δικαιοδοσία. Το πιστοποιητικό νόσησης ή μη εκδίδεται από τον ίδιο τον υγειονομικό.

Η έρευνα του υπουργείου Υγείας για τις δηλώσεις νόσησης επικεντρώνεται στη γνησιότητα των πιστοποιητικών, που προσκόμισαν στην υπηρεσία, προκειμένου να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας χωρίς να εμβολιαστούν, και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περίπτωση που όλα τα στοιχεία που διασταυρωθούν δείξουν ότι τα πιστοποιητικά νόσησης είναι «μαϊμού», το ζήτημα θα πάρει διαστάσεις, καθώς εκτός από ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, θα υποστούν και χρηματικές κυρώσεις, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα για να μπει «φρένο» στην πανδημία με τους εικονικούς εμβολιασμούς υγειονομικών.

Τον έλεγχο που είναι σε εξέλιξη διενεργούν στελέχη του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ενώ εκτιμάται ότι ενήμερη είναι και η 5η ΥΠΕ.

Οι δύο υγειονομικοί φέρεται να μην επιθυμούσαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τελευταία στιγμή, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος της υποχρεωτικότητας, εμφάνισαν βεβαιώσεις ότι μετά από μοριακό έλεγχο, που έκαναν για τον κορονοϊό, βρέθηκαν θετικοί. Με το πιστοποιητικό νόσησης ανά χείρας πέτυχαν την παραμονή τους στην εργασία.

Τα πιστοποιητικά που παρουσίασαν κίνησαν υποψίες. Πρώτον, οι δύο υγειονομικοί μπορούσαν να κάνουν τον μοριακό έλεγχο στη δομή που εργάζονται, αλλά δεν το έπραξαν.

Δεύτερον, διότι όταν τους ζητήθηκε να κάνουν επανέλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τεστ έδειξε αρνητικό μολονότι δεν είχε περάσει παρά μόνο μία εβδομάδα από την ημέρα που έδειξε θετικότητα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου