ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο κουδούνι για 25.000 μαθητές της Μαγνησίας

πρώτο-κουδούνι-για-25-000-μαθητές-της-μαγνη-425855

Αγιασμός σήμερα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Πρώτο κουδούνι σήμερα με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό self test προσέρχονται σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 25.000 περίπου μαθητές στα σχολεία της Μαγνησίας, για τον καθιερωμένο αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Στους αύλειους χώρους, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός, θα βρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, με τα μέτρα που ίσχυσαν και πέρυσι, να συνεχίζονται με το… καλημέρα.

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, με επίσης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή σε διαφορετική περίπτωση βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, με δαπάνες των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αγιασμός πρωτοβάθμιας

Στο Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς τελείται σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ., ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, παρουσία του διευθυντή εκπαίδευσης Γιώργου Πολύζου. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Αγιασμός δευτεροβάθμιας

Ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, τελείται στο 5ο Γυμνάσιο του Βόλου (Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη), σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9.30 π.μ.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Mητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπου Σταχτέα.

Στο 8ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βόλου

Σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 09.30 π.μ. τελείται ο αγιασμός τoυ 8ου Γυμνασίου και του 8ου ΓΕΛ Βόλου για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, στο προαύλιο των δύο σχολείων. Η προσέλευση των μαθητών ορίζεται στις 09.00 το πρωί με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό self test, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Στο Μουσικό Σχολείο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μουσικό Σχολείο Βόλου, υπογραμμίζεται ότι η προσέλευση των μαθητών στον σημερινό αγιασμό προγραμματίζεται στις 8.45 – 9.00 π.μ. από τις εισόδους της σχολικής αυλής. Από την μεσαία πόρτα εισέρχεται και αποχωρεί το Λύκειο και από την μεγαλύτερη είσοδο στην γωνία εισέρχεται και αποχωρεί το Γυμνάσιο.

Στην είσοδο και στις τάξεις θα γίνει έλεγχος των self tests και των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Στις 10 θα τελεστεί ο αγιασμός και στην συνέχεια θα διανεμηθούν τα βιβλία στα παιδιά.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι περίπου, με τους γονείς να βρίσκονται εκτός του σχολείου.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Ο σημερινός αγιασμός του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας τελείται στις 10.00 π.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών του σχολείου και χωρίς την παρουσία γονέων.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται με την επίδειξη του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές, στα μέσα μεταφοράς, στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας στις 8:15.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέρχονται με τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία.

Ολοι οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο μετά το τέλος της τελετής του Αγιασμού (10.30 περίπου) με λεωφορεία της γραμμής Νο 2.

Από το αστικό ΚΤΕΛ ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια της γραμμής Νο 2 που θα εξυπηρετούν τους μαθητές κατά την προσέλευσή τους (προέκταση): Από την αφετηρία 7:37, 7:48 , 7:53 , 7:58.

Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.00 π.μ. για την τελετή αγιασμού, οι μεν εμβολιασμένοι με βεβαίωση εμβολιασμού, οι δε ανεμβολίαστοι με πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τελετή του αγιασμού προγραμματίζεται στις 10.45 π.μ. και σύμφωνα με τις οδηγίες στο προαύλιο του σχολείου με αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών οι υπόλοιποι δε μαθητές θα παραμείνουν στις αίθουσες. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας για την σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται. «Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου», επισημαίνεται από τη διεύθυνση του σχολείου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελέσει σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Στις 8.15 π.μ. στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου. Στις 9.00 π.μ. επίσημος αγιασμός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς.

Στις 9.30 π.μ. επίσημος αγιασμός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Στις 10.30 π.μ. στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας».

Σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναγνωστεί, από τους κατά τόπους εφημερίους, το αντίστοιχο μήνυμα του κ. Ιγνατίου προς τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου