ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: «Ιανός και σεισμός άλλαξαν τη λειτουργία του κράτους»

κ-αγοραστός-ιανός-και-σεισμός-άλλαξα-426052

«Η κρίση του Ιανού και του σεισμού στη Θεσσαλία άλλαξε δραστικά τη λειτουργία του κράτους και οδήγησε σε ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα πρωτόκολλο γρήγορων ενεργειών και νομοθετημάτων, με ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που επλήγησαν».

Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στη ΔΕΘ, με θέμα «Κρατική Αρωγή: Εμπειρία – Μεταρρύθμιση -Εξέλιξη».

Ακολουθώντας την πολιτική φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας, όπου καλούνται να αποφασίσουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν, εξήγησε, «περιδιαβήκαμε όλοι μαζί τις πληγείσες περιοχές, ακούσαμε τους ανθρώπους, νοιώσαμε τις ανάγκες τους και πετύχαμε δημιουργική ανατροπή στην πράξη».

«Νικήσαμε για πρώτη φορά το δουλοκτητικό κράτος με ταχύτητα, ρυθμό, απλοποίηση και αυτοματισμό ενεργειών. Αυτό είναι το αντίδοτο στην κρίση, γιατί ένα γραμμάριο πράξης αξίζει όσο ένας τόνος θεωρίας και μόνο με ταχύτητες μεγάλες μπορεί η Ελλάδα να αλλάξει», επισήμανε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στα έργα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που εξελίσσονται στη Θεσσαλία λόγω του Ιανού, τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν κατασκευαστεί, εξελίσσονται ή δρομολογούνται και τη διεκδίκηση για την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου και τα συνοδά έργα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου