ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 74χρονος ψαροντουφεκάς στην παραλία της Μελανής

νεκρός-74χρονος-ψαροντουφεκάς-στην-παρ-426788

Οδυνηρή κατάληξη είχαν την Κυριακή το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 74χρονου ψαροντουφεκά στην παραλία Μελανή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε γύρω στις 07:30 από δύτη νεκρός σε βάθος 5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα πέδιλό του είχε πιαστεί σε δίχτυ, ενώ ήταν στον βυθό και έκανε ελεύθερο ψαροντούφεκο, με μοιραίο αποτέλεσμα. Παγιδεύτηκε και δεν πρόλαβε να βγει έξω από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Νεκρός είναι ο Βολιώτης, Μιλτιάδης Γαϊτανάς του Αλεξάνδρου, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος με την Ευανθία Γαϊτανά, εφοριακή υπάλληλο της Α’ Δ.Ο.Υ. Βόλου και από τον γάμο του είχε τρία παιδιά. Κατοικούσε στον Βόλο και είλκε την καταγωγή του από τον πατέρα του από την Αργαλαστή. Ηταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, πατέρας – πρότυπο, ενώ το αγαπημένο του χόμπι ήταν το ψαροντούφεκο, που έκανε από τα νεαρά του χρόνια ακόμη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε διερευνούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή μόλις ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του 74χρονου.

Ο άτυχος άνδρας έφυγε από το σπίτι του στον Βόλο προχθές το μεσημέρι, με σκοπό να επισκεφτεί το εξοχικό του στην Αργαλαστή. Ομως από το απόγευμα και μετά δεν έδινε σημεία ζωής. Η οικογένειά του που γνώριζε την αγάπη του για το ψαροντούφεκο ανησύχησε μήπως κάτι κακό του είχε συμβεί.

Ο γιος του άρχισε να τον αναζητά και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου. Στις 3:00 χθες τα ξημερώματα βρήκε το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής και τότε ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Στις λιμενικές αρχές Βόλου αλλά και Σκιάθου σήμανε συναγερμός. Αμεσα κινητοποιήθηκαν τα σκάφη 615 και 208 από Βόλο και Σκιάθο με τους λιμενικούς να τον αναζητούν μέσα στη νύχτα με προβολείς, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν την Κυριακή στις 05:00 τα ξημερώματα με την κινητοποίηση τρίτου σκάφους και του ιδιώτη δύτη Λευτέρη Δροσινού.

Γύρω στις 07:00 η αγωνία κορυφώνεται. Οι έρευνες που γίνονται στοχευμένα σε ξέρες όπου συνηθίζουν να αλιεύουν οι ψαροντουφεκάδες οδήγησαν στον εντοπισμό των προσωπικών του αντικειμένων σε έναν απόκρημνο βράχο. Με τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου που ονομάζεται γυαλί, ο 74χρονος εντοπίζεται βυθισμένος στη θάλασσα σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα του πέδιλο ήταν πιασμένο σε δίχτυα. Εικάζεται ότι κατά την προσπάθειά του να βγει στην επιφάνεια της θάλασσας δεν τα κατάφερε πιθανότατα επειδή ήταν παγιδευμένος. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε και το ψαροντούφεκό του.

Επισημαίνεται ότι ο ψαροντουφεκάς δεν είχε σημαδούρα, γεγονός που δυσκόλεψε τις έρευνες. Εντούτοις ο καιρός στάθηκε σύμμαχος, καθώς επικρατούσαν ομαλές καιρικές συνθήκες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο άτυχος άνδρας θα μπορούσε να είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά.

Για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κινητοποιήθηκαν και οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι τελικά δεν χρειάστηκε να συνδράμουν, αφού ο ψαροντουφεκάς εντοπίστηκε νωρίς το πρωί.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διερευνά αν το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μετά από ατύχημα ή κάποιο παθολογικό επεισόδιο, καθώς ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου