ΤΟΠΙΚΑ

Βρήκε στέγη… στην Ψυχιατρική ~ Ανάγκη για βοήθεια σε 67χρονη Βολιώτισσα

βρήκε-στέγη-στην-ψυχιατρική-ανάγκη-427071

Η ταλαιπωρημένη γυναίκα ξεσπιτώθηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, όταν μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε το σπίτι της, ενώ δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον – Φιλοξενείται δύο μήνες στην Κλινική

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι 67χρονης Βολιώτισσας στο κέντρο του Βόλου. Η γυναίκα, που υπέστη ισχυρό σοκ, παραμένει φιλοξενούμενη στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου για ακούσια νοσηλεία. Ως πότε όμως, μπορεί να συνεχίζει να είναι εκεί; Εχει ανάγκη από κατάλληλη δομή, που να μπορεί να την περιθάλπτει, και προστατευμένο περιβάλλον.

Το δράμα της γυναίκας ζουν από κοντά οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που βλέπουν ότι η ευγενική ψυχή, με την καλή κουβέντα πάντοτε στο στόμα, δεν έχει άνθρωπο να την επισκεφτεί, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αποφάνθηκε ότι το σπιτικό της, παλιό πέτρινο, κρυμμένο σε πυκνή βλάστηση, κατέστη ακατοίκητο μετά την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ταλαιπωρημένη 67χρονη κρίνεται ότι τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συμβαδίζουν με αυτά γυναίκας της ηλικίας της, για να παραμένει φιλοξενούμενη στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η περίπτωσή της αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό περιστατικό, αφού η γυναίκα είχε υποστεί σοκ μετά την πυρκαγιά που της στέρησε από τη μία στιγμή στην άλλη το ένα και μοναδικό καταφύγιό της, το οποίο δεν είχε ούτε φως, ούτε νερό, όταν οι πυροσβέστες κλήθηκαν να παρέμβουν για να σβήσουν τη φωτιά.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου έχουν αναλάβει έρευνα για να βρουν όλα τα έγγραφα που την αφορούν, αφού όλα τα υπάρχοντα της γυναίκας καταστράφηκαν στην πυρκαγιά.

Ταυτόχρονα ερευνούν εάν υπάρχει δυνατότητα για παροχή επιδόματος πρόνοιας, δεδομένης της άθλιας οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται. Παράλληλα αναζητούν προστατευμένο περιβάλλον που να μπορεί να τη φιλοξενεί, το οποίο να είναι κοντά στο σπίτι της και τον Βόλο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Από την πρώτη στιγμή με την παρουσία της η 67χρονη στο Αχιλλοπούλειο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Ηταν και παραμένει απόλυτα συνεργάσιμη και στην αρχή υπήρχαν μόνο προβλήματα επικοινωνίας μαζί της λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη μετά την πυρκαγιά.

Δεν έχει στον κόσμο κανέναν δικό της άνθρωπο να της συμπαραστέκεται και άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντός της είναι βαθμού συγγένειας 4ου και 5ου βαθμού, με τα οποία δεν διατηρεί σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Αν φύγει η γυναίκα από Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, δεν θα έχει περιβάλλον να την υποδεχθεί, ενώ πίσω της δεν έχει απομείνει τίποτα όρθιο από τη φωτιά, ούτε τα ρούχα της, ούτε τα λιγοστά ούτως ή άλλως υπάρχοντά της.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται κοινωνική υποστήριξη και για το μέλλον της 67χρονης όλοι αγωνιούν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, αφού είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος που όλοι συμπαθούν, τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό τη Κλινικής, όπου φιλοξενείται. Προβλήματα υγείας δεν αντιμετωπίζει.

Στο φως ανθρώπινο δράμα

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε καταγράψει το δράμα που ζούσε, το οποίο αποκαλύφτηκε δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο.

Γείτονές της είχαν αναφέρει ότι η γυναίκα χρειάζεται ούτως ή άλλως βοήθεια. Τον χειμώνα ζεσταινόταν με ξυλόσομπα και μαγείρευε σε ξύλα. Η φωτιά δεν αποκλείεται να είχε ξεσπάσει ακόμη και από τη φλόγα ενός κεριού που μπορεί να άναψε η 67χρονη προκειμένου να δει στο σκοτάδι.

Η 67χρονη είναι μορφωμένη γυναίκα. Προβλήματα δεν την άφησαν να προχωρήσει τη ζωή της και όταν η μητέρα της απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια, απέμεινε εντελώς μόνη.

Παρ’ όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, έχει πάντοτε τον καλό λόγο στα χείλη της και δίνει σε όλους μόνο ευχές.

Η μοιραία πυρκαγιά, που άλλαξε τη ζωή της

Η πυρκαγιά στο σπίτι της στην οδό Αχιλλοπούλου με Βλαχάβα εκδηλώθηκε στις 5 Ιουλίου βραδινές ώρες ξημερώματα 6ης Ιουλίου. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν άμεσα να τη σβήσουν, όμως είχε πάρει ήδη διαστάσεις.

Κατάφεραν να σώσουν διπλανές οικίες από βέβαιη καταστροφή, όμως το σπιτάκι της ταλαιπωρημένης γυναίκας είχε καταστραφεί ολοσχερώς και η ίδια παρακολουθούσε τις ενέργειές τους από τον δρόμο και φαινόταν να βρίσκεται στα χαμένα.

Η πυρκαγιά δεν είχε γίνει άμεσα αντιληπτή. Αν δεν είχε κινητοποιηθεί 35χρονος Βολιώτης, που διαμένει δύο στενά παρακάτω από το σημείο, κανείς δεν γνωρίζει ποια κατάληξη θα είχε.

Ο νεαρός βρισκόταν στο σπίτι του, όταν μύρισε έντονη οσμή από φωτιά, κινητοποιήθηκε άμεσα να δει τι συμβαίνει και όταν είδε την πυρκαγιά κάλεσε άμεσα σε βοήθεια τις αρχές. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και στη συνέχεια ήχησαν σειρήνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και του ΕΚΑΒ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου