ΤΟΠΙΚΑ

Kριτική Μεϊκόπουλου για τα σχολεία

kριτική-μεϊκόπουλου-για-τα-σχολεία-427161

«Ούτε τα στοιχειώδη μέτρα δεν έχουν ληφθεί για το ασφαλές άνοιγμα» λέει

Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ασκεί ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα την πρόληψη και τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού, διότι όπως τονίζει τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα είναι ανεπαρκή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα αμφιλεγόμενα.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση με άλλοθι τους εμβολιασμούς για δεύτερη χρονιά δεν επενδύει στην πρόληψη και τον έλεγχο της διασποράς, αλλά περιορίζεται σε πρωτόκολλα αντιμετώπισης του ιού και συνεχίζοντας τονίζει: «Με προβλέψεις που κάνουν λόγο για ποσοστά 30% των μαθητών που θα κολλήσουν από την επιστροφή τους στα θρανία και εκτιμήσεις, όπως αυτή της κ. Λινού, για μαθητές που θα νοσήσουν και θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, αντιλαμβανόμαστε την τεράστια σημασία του ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων για την πορεία της πανδημίας και την εικόνα της χώρας το δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου