ΤΟΠΙΚΑ

Συλλήψεις για την κλοπή του κοπαδιού

συλλήψεις-για-την-κλοπή-του-κοπαδιού-348667

Σχηματίστηκε δικογραφία για 21 άτομα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση

Επίσημα οι λεπτομέρειες για το σοβαρό συμβάν ανακοινώθηκαν χθες και ενώ την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι είχαν συλληφθεί δύο άτομα στο Αερινό Βελεστίνου, από αστυνομικούς του Α.Τ. Βελεστίνου. Πρόκειται για έναν 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και μία 38χρονη ημεδαπή για ληστεία, ζωοκλοπή και απλή σωματική βλάβη, η οποία παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 21 περίπου ατόμων για τα αδικήματα της ληστείας, της ζωοκλοπής και της απλής σωματικής βλάβης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, στο Κιλελέρ Λάρισας, 44χρονος ημεδαπός με τη συνδρομή της 38χρονης ημεδαπής και άλλων 18 περίπου αγνώστων ατόμων μετέβησαν σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού και αφού ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας, τρεις αλλοδαπούς εργάτες υπηκόους Πακιστάν, αφαίρεσαν 300 πρόβατα και διάφορα εξαρτήματα – εργαλεία της κτηνοτροφικής μονάδας, συνολικής αξίας 65.000 ευρώ. Τα κλαπέντα φορτώθηκαν σε πλατφόρμες τριών γεωργικών ελκυστήρων και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας και ο 44χρονος δράστης είχαν οικονομικές διαφορές από αγοραπωλησία ζώων που υπήρξε μεταξύ τους κατά το παρελθόν.

Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας συνελήφθη για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς επίσης συνελήφθη και ένας από τους τρεις παθόντες αλλοδαπούς, ηλικίας 21 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τα αφαιρεθέντα πρόβατα ανευρέθηκαν μεσημβρινές ώρες προχθές σε αγροτική περιοχή του Βελεστίνου σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας του 57χρονου συλληφθέντα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η 38χρονη ημεδαπή παρουσιάσθηκε αυθορμήτως στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου μεσημβρινές ώρες χθες και συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου