ΤΟΠΙΚΑ

Την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Κ. Λεχωνίων

την-επαναλειτουργία-του-αστυνομικού-349055

Ζητούν με υπόμνημά τους από το Δήμαρχο Βόλου, διακόσιοι κάτοικοι

της περιοχής

Διακόσια περίπου άτομα συνυπογράφουν το

υπόμνημα της Επιτροπής Πολιτών των Κάτω Λεχωνίων που επιδόθηκε πριν από δύο

εβδομάδες στο Δήμαρχο Βόλου και το

οποίο κοινοποιήθηκε στη Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και

στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Με το υπόμνημα οι κάτοικοι των Κ.

Λεχωνίων ζητούν από το Δήμαρχο Βόλου να κάνει παρέμβαση τόσο σε πολιτικό

επίπεδο, όσο και σε επίπεδο νομιμότητας, σχετικά με τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλουν για τη λειτουργία εταιρίας security και το κυριότερο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας της Πολιτείας για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Λεχωνίων .

Ειδικότερα το υπόμνημα

το οποίο επέδωσαν οι κάτοικοι αναφέρει τα εξής :

« Με το υπόμνημα μας θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε την τηλεφωνική όχληση, που υφιστάμεθα, τις τελευταίες

εβδομάδες στα Κάτω Λεχώνια από τους εκπροσώπους της εταιρίας παροχής

υπηρεσιών ασφάλειας ( security ) «Κ9».

Συγκεκριμένα, καθημερινά δεχόμαστε πιεστικά τηλεφωνήματα, ώστε να δεχτούμε τις υπηρεσίες ης συγκεκριμένης εταιρίας, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής, προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρία να διασφαλίσει τη ζωής μας και την περιουσία μας.

Τα τηλεφωνήματα αυτά έχουν αυξηθεί μετά την παρουσία της επιχείρησης, και την σύναψη των πρώτων συμβολαίων με τουλάχιστον 15 συμπολίτες μας. Το καλοκαίρι είχαμε την «τύχη» να βιώσουμε πολλά εγκληματικά περιστατικά. Είμαστε σε μια ψυχολογική πίεση από αυτά τα γεγονότα, και τα επίμονα και επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα της συγκεκριμένης εταιρίας έχουν επιτείνει την ανασφάλεια και την αγωνία μας.

Υπάρχουν ευθύνες και στο πρόσωπο της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, η οποία μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζουμε, δεν συζήτησε ποτέ το θέμα της εγκληματικότητας, αλλά με δική της πρωτοβουλία παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο εκπροσώπους της εταιρίας «Κ9» σε πολίτες της περιοχής σε κεντρικό καφενείο του χωριού.

Όπως ήδη ξέρετε, η τοπική κοινωνία έχει προχωρήσει σε αυτοοργάνωση

μιας εθελοντικής ομάδας και σε συνεργασία με την αστυνομία (σε επίπεδο ενημέρωσης), η ομάδα αυτή προσφέρει αποδεδειγμένα σημαντικό έργο στην πρόληψη της εγκληματικότητας.

Τις τελευταίες μέρες, είχαμε για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες δύο παραβατικά περιστατικά, (διάρρηξη και απόπειρα διάρρηξης) .Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, τα τηλεφωνήματα από την εταιρία φύλαξης έχουν

πολλαπλασιαστεί, και η πίεση μάς έχει αναγκάσει να καταγγείλουμε αυτή την συμπεριφορά ως καταχρηστική και επιβλαβή για την ψυχολογία του πληθυσμού των Kάτω Λεχωνίων.

Ζητάμε από εσάς την παρέμβαση σας τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο νομιμότητας, σχετικά με τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλουμε

καθώς και για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία των επιχειρήσεων security. Κυρίως όμως ζητάμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας της Πολιτείας για την

επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Λεχωνίων το ταχύτερο

δυνατόν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου