ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Κλειδώνει» σύντομα η οριστική επιμέλεια ~ Η νέα ζωή της μικρής στην Αλόννησο

κλειδώνει-σύντομα-η-οριστική-επιμέ-445117

Μέχρι τον Οκτώβριο η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει αν η μικρή Λυδία θα μεγαλώσει με την οικογένεια της Καρολάιν – Οι συναντήσεις με τους άλλους παππούδες στο νησί

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών να αποφασίσει σε ποιον θα δοθεί η οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας, κόρης της άτυχης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε με βίαιο τρόπο από τον σύζυγό της τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στην κατοικία της στα Γλυκά Νερά της Αττικής.

Όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βολιώτης δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστό πότε θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της επιμέλειας. Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι 15 Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και η δικαιοσύνη θα έχει αποφανθεί οριστικά με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η 14 μηνών κορούλα του ζευγαριού.

Σημειώνεται πως την επιμέλεια της Λυδίας διεκδίκησαν η οικογένεια της Καρολάιν, αλλά και οι γονείς του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Στις 28 Ιουνίου η Εισαγγελία Ανηλίκων ανέθεσε την προσωρινή επιμέλεια στους γονείς της Καρολάιν.

Η μικρούλα ζει πλέον στην Αλόννησο μαζί με τη Σουζάνα Κράουτς και τον σύζυγό της που προσπαθούν να επουλώσουν τα ψυχικά τραύματα στην ψυχούλα του παιδιού που αιφνιδίως στερήθηκε και τους δύο γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η μικρή Λυδία μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον πολύ ασφαλές, με τους γονείς της Καρολάιν να προσπαθούν για το καλύτερο.

Έχουν διαμορφώσει μάλιστα κατάλληλα το σπίτι τους για να μπορεί να μεγαλώσει ένα μικρό παιδί, ενώ ακόμη και το μπαλκόνι της μονοκατοικίας που διαμένουν έχει μετατραπεί σε έναν όμορφο παιδότοπο για να παίζει η Λυδία, όπως εκμυστηρεύτηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωποι που επισκέπτονται συχνά την οικογένεια.

Οι συναντήσεις με τους άλλους παππούδες

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι γονείς του συζυγοκτόνου επισκέφτηκαν το σπίτι των γονιών της Καρολάιν για να δούνε την εγγονή τους. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση έχουν το δικαίωμα συναναστροφής με τη μικρούλα για ένα δίωρο.

Το κλίμα σε όλες τις συναντήσεις ήταν καλό, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει πως αυτό που προέχει τώρα είναι η ψυχική ηρεμία της Λυδίας.

Τα υπόλοιπα…θα κριθούν στα δικαστήρια, όποτε γίνουν, αφού η ανάκριση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Kαταθέσεις από το συγγενικό περιβάλλον

Τις τελευταίες μέρες καλούνται συνεχώς άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό του κύκλο για να δώσουν καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος παρείχε βοήθεια στον Μπάμπη στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του.

Μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή άλλου ατόμου, τόσο κατά την δράση της δολοφονίας όσο και κατά του στησίματος της ληστείας στην οποία προχώρησε σε μια προσπάθεια να ρίξει λάσπη στα μάτια της ΕΛΑΣ.

«Είναι λογικό και να καταθέσουν και άτομα του κοινωνικού περιγύρου και του οικογενειακού κυρίως. Είναι στα πλαίσια των ανακριτικών πράξεων και γίνονται από τον κύριο ανακριτή. Δεν αφορά κάτι άλλο» αναφέρει ο συνήγορος του κατηγορουμένου. «Υπάρχει άρνηση όσον αφορά από μέρος του εντολέως μου σε αυτό το ζήτημα. Σε καμία περίπτωση ούτε από τη δικογραφία, ούτε από τη μέχρι τώρα έρευνα εν εξελίξει που υπάρχει δεν έχει προκύψει το παραμικρό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος ρωτήθηκε παράλληλα για τις συνθήκες που βιώνει ο συζυγοκτόνος στην φυλακή κι αν έχει προσαρμοστεί.

«Η φυλακή είναι φυλακή, το γνωρίζετε αυτό… Δεν είναι θέμα προσαρμογής. Τηρεί τους κανόνες σωφρονισμού στη φυλακή» κατέληξε.

Πού καταλήγουν οι αρχές

Να σημειωθεί πως εδώ και λίγα 24ωρα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποια τηλεφωνήματα που δέχτηκε η ψυχολόγος της Καρολάιν κατά τη διάρκεια των καταθέσεών της.

Οι αρχές εικάζουν ότι τα 3 απειλητικά τηλεφωνήματα που έγιναν στην κ. Μυλωνοπούλου ήταν «τυφλά». Δηλαδή, κάποιοι βρήκαν τα τηλέφωνα από την ιστοσελίδα και καλούσαν. Έτσι, είτε πρόκειται για φάρσες είτε για σχετίζονται με ορισμένες διενέξεις που είχε η κ. Μυλωνοπούλου.

Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι απειλητικά τηλεφωνήματα δέχθηκε και μια σύμβουλος της ψυχολόγου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τις συνεδρίες με την άτυχη Καρολάιν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου