ΤΟΠΙΚΑ

Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο του Γιάννη Σαλάχα από κορονοϊό 

σοκ-στον-βόλο-από-τον-θάνατο-του-γιάννη-445848

Ο γνωστός dj και ηχολήπτης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά δεν άντεξε – Στα 302 τα θύματα της πανδημίας στη Μαγνησία

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τον θάνατο του Γιάννη Σαλάχα, γνωστού επαγγελματία, σε ηλικία 46 χρόνων, από κορονοϊό. Ο 46χρονος εργαζόταν χρόνια ως dj και ηχολήπτης σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά στον Βόλο, ενώ επίσης διατηρούσε εταιρεία ηχητικών και φωτισμού για γάμους και βαπτίσεις. Πρόκειται για το 302ο θύμα της πανδημίας στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πριν από 18 ημέρες. Στις 12 Αυγούστου διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που τον εξέτασαν, έδωσαν αμέσως εντολή να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διασωληνωμένος. Η κλινική του εικόνα ήταν πολύ σοβαρή. Το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστος αποδείχτηκε καθοριστικό. Νόσησε βαριά, με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να προκαλέσει σοβαρές αναπνευστικές δυσλειτουργίες, οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν μοιραίες.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να ανακτήσει δυνάμεις. Η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαρχής επιβαρυμένη. Τις τελευταίες μέρες οι συνάδελφοί του ενημερώνονταν για την επιδείνωση της υγείας του. Ολοι εύχονταν να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει στην οικογένειά του και στη δουλειά υγιής.

Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε. Κατέληξε, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του. Συντετριμμένη η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι «έφυγε» για πάντα ο δικός τους άνθρωπος.

Συγκλονισμένοι είναι επίσης οι φίλοι και οι συνεργάτες του. Ο Γιάννης Σαλάχας συνεργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τοπικές μουσικές σκηνές.

Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης στο Lab Art. Η διεύθυνση της γνωστής μουσικής σκηνής τον «αποχαιρέτησε» μέσω των social media με συγκινητικό μήνυμα, στο οποίο τονίζονται τα εξής:

«Είμαστε συντετριμμένοι. Εφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος συνεργάτης, μα πάνω απ’ όλα φίλος Γιάννης Σαλάχας. Ανέλπιστη απώλεια και δηλώνουμε βαθύτατα σοκαρισμένοι να αποχαιρετάμε το χαμόγελο του. Ηταν άνθρωπος με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά του. Πάντα με το χαμόγελο και με την καλοσύνη που είχε έμφυτη μέσα του σε έκανε να χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του. Ολα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας και ήμασταν δίπλα του σε δυσκολίες και χαρές. Η σκέψη μας στην οικογένειά του και στους οικείους του. Θα μας λείψεις πολύ Γιάννη, θα σε θυμόμαστε πάντα. Καλό σου ταξίδι αδερφέ».

Ανάλογα μηνύματα έχουν κατακλύσει και τον προσωπικό λογαριασμό του 46χρονου στο facebook από ανθρώπους που σπεύδουν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο.

Συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατό του εξέφρασε στην οικογένεια του 46χρονου επίσης η Τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου