ΤΟΠΙΚΑ

«Ξηλώθηκε» πλάτανος στο Ξουρίχτι

ξηλώθηκε-πλάτανος-στο-ξουρίχτι-452113

Επεσε σε στύλο της ΔΕΗ, προκάλεσε ζημιές σε αυλές σπιτιών

Πανικός και αναστάτωση στο Ξουρίχτι μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο πλάτανος της κεντρικής πλατείας «ξηλώθηκε» από τους θυελλώδεις ανέμους. Καταπλάκωσε στύλο της ΔΕΗ, ενώ προκάλεσε ζημιές σε αυλές σπιτιών και στα κεραμίδια από χαγιάτι.

Ευτυχώς, την ώρα εκείνη δεν ήταν κάτοικος κάτω από τον πλάτανο. Επρόκειτο για ένα τεράστιο δέντρο, που στόλιζε την πλατεία εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Στη μία του μεριά ήταν κούφιος μετά από πτώση κεραυνού και με την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, υποχώρησε.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου άμεσα έσπευσε άμεσα για βοήθεια. Ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, έδωσε εντολή για κοπή του δέντρου. Στις 21:00 ενημέρωσε ότι το δέντρο είχε κοπεί σε μικρότερα κομμάτια. Η κυκλοφορία στην πλατεία είχε αποκατασταθεί. Ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι τα ξύλα θα απομακρυνθούν σήμερα Παρασκευή από την πλατεία.

Εντούτοις, υπήρχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση των σπιτιών. Λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε σε καλώδια της ΔΕΗ, τα σπίτια πάνω από την πλατεία, περίπου 20 στον αριθμό, ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι. Οι κάτοικοι ανέμεναν επιδιόρθωση της βλάβης από συνεργείο της ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου