ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο «ραβασάκι» για το φυσικό αέριο

δεύτερο-ραβασάκι-για-το-φυσικό-αέρι-350931

Απλήρωτοι παραμένουν λογαριασμοί από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα

Το οικονομικό αδιέξοδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι πια γεγονός. Το ταμείο είναι μείον και οι φόβοι της πρυτανικής αρχής για οχλήσεις ΔΕΚΟ που αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ιδρύματος έγινε πραγματικότητα. Η Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου απέστειλε νέα ειδοποίηση που ζητούσε την τακτοποίηση των λογαριασμών από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, όμως το Ίδρυμα δεν έχει να καταβάλει το χρηματικό ποσό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Δεύτερο «ραβασάκι» για τακτοποίηση οφειλών έφτασε μέσα σε ένα τρίμηνο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αφορούσε πάλι σε οφειλές για το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη το ειδοποιητήριο ήρθε στο Ίδρυμα την περασμένη εβδομάδα και ενημέρωνε πως «εντός πέντε ημερών πρέπει να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας μέχρι την προθεσμία που σας δίνεται, ειδάλλως θα επέμβει η νομική μας υπηρεσία».

«Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε το φυσικό αέριο και η προθεσμία εξέπνευσε προχθές. Ωστόσο η εταιρία δεν μας διέκοψε την παροχή. Παρ’ όλα αυτά επικοινωνήσαμε με την εταιρία για να εξηγήσουμε την κατάσταση που έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί δεν έχουμε καθόλου χρήματα και είναι απορίας άξιο πώς ακόμη λειτουργούμε ομαλά. Από δω και πέρα όμως μεταξύ σοβαρού κι αστείου θα πρέπει να κάνουμε ευχέλαιο και λιτανείες» σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι οφειλές του τοπικού Ιδρύματος προς την εταιρία παροχής φυσικού αερίου είναι για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Αισιοδοξία για τον νέο Υπουργό Παιδείας

Εκπληξη προκάλεσε στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η αντικατάσταση της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου. Νέος Υπουργός Παιδείας ορίστηκε ο ακαδημαϊκός κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Δεν περιμέναμε καν να έχουμε νέο Υπουργό. Ελπίζουμε πως ο κ. Μπαμπινιώτης επειδή είναι ακαδημαϊκός κι έχει διατελέσει για χρόνια Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών να επιδείξει μία ευρύτητα πνεύματος, καθώς γνωρίζει τα προβλήματα των Ιδρυμάτων. Εντύπωση όμως μας προκαλεί το γεγονός πως πλέον η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποτελείται από συναδέλφους ακαδημαϊκούς», υποστήριξε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Τέλος η πρυτανική αρχή του τοπικού Ιδρύματος θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 9 και 10 Μαρτίου, όπου και θα συζητηθούν τα οικονομικά προβλήματα των Ιδρυμάτων, αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου