ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο Κ. Μπαλάφας για τον Περιφερειακό

ελεύθερος-ο-κ-μπαλάφας-για-τον-περιφερ-851206

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια, στα πλαίσια της τακτικής ανάκρισης, μετά τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που είχαν ασκηθεί για τις κακοτεχνίες στον Περιφερειακό, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας που κατασκεύασε το έργο “Αθηναϊκής Τεχνικής”, κ. Κωνσταντίνος Μπαλάφας.
Η διώξεις είχαν ασκηθεί από την Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή δύο θανατηφόρα δυστυχήματα και οκτώ τροχαία ατυχήματα με σωματικές βλάβες που είχαν σημειωθεί στο πρώτο τμήμα της οδού. Η πρώτη αφορμή είχε δοθεί μετά το τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 15χρονο μαθητή πέρσι στον κόμβο των Μελισσατίκων και η καταγγελία – αναφορά του πατέρα του, οι αλλεπάλληλες αναφορές της Τροχαίας Βόλου για τη μη καταλληλότητα του δρόμου και οι διαμαρτυρίες 80 κατοίκων της περιοχής, που είχαν καταγραφεί από τον τοπικό Τύπο.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας από τον Πταισματοδίκη Βόλου, ο κ. Ζήσης άσκησε δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών, από την οποία προήλθε θάνατος και σωματικές βλάβες, καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.
Η δίωξη στρέφεται εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της αναδόχου εταιρίας “Αθηναϊκή Τεχνική” κ. Κ. Μπαλάφα που κατασκευάζει τον Περιφερειακό, τους κατά διαστήματα εργοταξιάρχες της εταιρίας κ.κ. Γιάννη Παπαγιάννη, Γιώργο Αντωνάκη και Ιωάννη Ουλάσογλου, καθώς και κατά του επιβλέποντα μηχανικού του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστα Αλεξόπουλου.
Ωστόσο χθες κατά την απολογία του ο κ. Μπαλάφας, υποστήριξε ότι δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας όταν σημειώθηκαν τα θανατηφόρα δυστυχήματα και τα τροχαία ατυχήματα, καθώς είχε παραιτηθεί από τη θέση από τον Μάρτιο του 2006 και η θέση του είχε καταληφθεί από άλλο μέλος της εταιρίας, στο οποίο θα ασκηθεί η ίδια δίωξη.
Στο φάκελο της προανάκρισης υπάρχουν όλες οι αναφορές της Τροχαίας Βόλου από το Σεπτέμβριο του 2004 για την επικινδυνότητα του δρόμου και όχι μόνο.
Επιτροπή πραγματογνωμόνων, που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση της Εισαγγελίας Βόλου, εξέτασε τον Περιφερειακό στο σύνολό του και εξέδωσε πόρισμα στο οποίο προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες στην οδό, από τις οποίες προκύπτουν συνθήκες επικινδυνότητας για την κυκλοφορία των οχημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου