ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για το «ψαλίδι» στο επίδομα ανεργίας

παράσταση-διαμαρτυρίας-στον-οαεδ-για-351469

Πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ Μαγνησίας, από μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου» Μήτσος Παπαρήγας», η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, καθώς και το Σωματείο της ΒΕΚ-ΜΕΚ.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ , μοίρασαν έντυπο υλικό στους ανέργους και τους διερχόμενους πολίτες και τους κάλεσαν να αντισταθούν στα νέα μέτρα και να συσπειρωθούν για να μεγαλώσει το Πανεργατικό Μέτωπο και να εμποδιστεί η σφαγή των μισθών και να προστατευτούν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.

Η κινητοποίηση είχε στόχο να καταδειχθεί η αντίθεση του Συνδικάτου στην επιλογή της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, να μειώσει κατά 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, φτάνοντας το επίδομα ανεργίας στα 359 €, δηλαδή στα 12 € την ημέρα! «Η θέση μας είναι στην οργάνωση της πάλης, για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών και των επιδομάτων του ΟΑΕΔ και για μέτρα προστασίας των ανέργων. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας», επισημαίνεται από το Συνδικάτο Μετάλλου, που επίσης υπογραμμίζει ότι σ’ αυτές τις συνθήκες, χρειάζεται να διευρυνθεί το δίχτυ προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων.

Οι διαδηλωτές σήμερα ζήτησαν να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας, να διαγραφούν χρέη από τόκους και να μειωθούν 50% όλα τα δάνεια, να ανασταλεί η πληρωμή τους για τα επόμενα χρόνια, για τους ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 45.000 € για τετραμελή οικογένεια.

Ακόμη προτείνουν την διαγραφή των δανείων πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, έκτακτο επίδομα ενός μισθού για όλους τους ανέργους, απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και επέκτασή του στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.

Τέλος, ζητούν δωρεά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους με 100% χρηματοδότηση από το κράτος, μείωση, 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ, με απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και τηλεφώνου, χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών δωρεάν, επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του και δωρεάν παροχή πακέτου σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων, πλήρη κάλυψη του κόστους σπουδών για φοιτητές, οι γονείς των οποίων είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.

Όλα τα παραπάνω αιτήματα επιδόθηκαν επίσης υπό μορφή υπομνήματος στην Διευθύντρια του τοπικού ΟΑΕΔ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου