ΤΟΠΙΚΑ

Στο 2ο Λύκειο Βόλου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής

στο-2ο-λύκειο-βόλου-ο-πανελλήνιος-διαγω-351548

Ενώ αύριο θα διεξαχθεί ενημέρωση για τον ιό HIV

Το 2ο Λύκειο Βόλου φιλοξενεί το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 9.30 το πρωί τον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2012. Το διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας. Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων καθώς και η αξιολόγησή τους γίνονται με την επιστημονική εποπτεία καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η δεύτερη φάση στην οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι πέντε πρώτοι μαθητές της δεύτερης φάσης θα αποτελέσουν την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012 στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 15 έως και τις 24 Ιουλίου 2012.

Ο λόγος που επελέγη το 2ο Λύκειο Βόλου ως χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι ότι συμμετάσχει με τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Ενημέρωση για τον ιό HIV

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 9 το πρωί θα γίνει από το 2ο Λύκειο Βόλου ενημέρωση των μαθητών της Γ’ τάξης σχετικά με την προφύλαξη από τον ιό HIV που προκαλεί την ασθένεια του AIDS. Η ενημέρωση των μαθητών θα γίνει από επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Τέλος το 2ο Λύκειο Βόλου προγραμματίζει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων των μαθητών σε θέματα πρόληψης υγείας σε συνεργασία με γιατρούς της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου