ΤΟΠΙΚΑ

Θα αντέξει η ΔΕΗ στην επίθεση του καύσωνα

θα-αντέξει-η-δεη-στην-επίθεση-του-καύσω-851206

Συνεδρίασε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ο νέος νότιος αγωγός φυσικού αερίου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, υπογράμμισε ότι με τον αγωγό επιτυγχάνεται περαιτέρω αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου και απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη συμφωνία μεταξύ των κυρίων Πούτιν και Καραμανλή, χθες στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει στενή ενεργειακή συνεργασία και με την Τουρκία, η οποία δεν επηρεάζεται, όπως τόνισε, από το νέο αυτό σχέδιο για το νότιο διάδρομο που ανακοινώθηκε .
Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντοχή της ΔΕΗ λόγω της υψηλής κατανάλωσης από τον καύσωνα, ανέφερε ότι η ΔΕΗ θα αντέξει και σημείωσε ότι τόσο η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όσο ο ΔΕΣΜΗΕ αλλά και το υπουργείο “έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να διαχειριστούμε αυτή την πρωτοφανή κατανάλωση, όπως και τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες, από τις οποίες πλήττεται η χώρα”.
Ο κ. Σιούφας σημείωσε ότι η συνδρομή των πολιτών είναι υποστηρικτική της προσπάθειας και τόνισε ότι και σήμερα τα φορτία είναι υψηλότατα, αλλά “τα διαχειριζόμαστε και με ψυχραιμία και με ευθύνη”.
Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι και αντιμετωπίζουν το συντομότερο δυνατό τις βλάβες που παρουσιάζονται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και εκτίμησε πως όλες οι ενέργειες και τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι στην κατεύθυνση ώστε τα πράγματα να κατευθυνθούν με σιγουριά και ασφάλεια.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες και πως αυτό το 24ωρο που διανύουμε είναι το πλέον βασικό, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η οργάνωση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων με κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ υπενθύμισε ότι και αύριο οι Δημόσιες Υπηρεσίες και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση.
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, ότι τα κλιματιστικά θα πρέπει να λειτουργούν σε 26-27 βαθμούς ώστε να μην υπάρχει υπερκατανάλωση και πως θα πρέπει να φροντίζουμε ηλικιωμένους και παιδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου