ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητής του Π.Θ. σε διεθνές συνέδριο

φοιτητής-του-π-θ-σε-διεθνές-συνέδριο-353055

Ο Αλέξανδρος Σεραφείμ από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Junior Euromat

Μια μεγάλη διάκριση ήρθε για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο φοιτητής Αλέξανδρος Σεραφείμ θα είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα βρεθεί στο Διεθνές Συνέδριο Junior Euromat 2012 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Λωζάνη της Ελβετίας κι εκεί θα παρουσιάσει τη μελέτη του για την αντοχή των κραμάτων αλουμινίου. Η επιλογή του αυτή έγινε μετά από διαγωνισμό που διεξήχθη από το Εργαστήριο Υλικών του τοπικού Ιδρύματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Σεραφείμ επελέγη να εκπροσωπήσει το Εργαστήριο Υλικών του Τμήματος στο Διεθνές Συνέδριο Junior Euromat 2012, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Λωζάνη της Ελβετίας και συγκεκριμένα στο Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL). Το εν λόγω Συνέδριο απευθύνεται μόνο σε φοιτητές και εξετάζει μελέτες που αφορούν στα υλικά.

Η επιλογή του Αλέξανδρου έγινε μετά από διαγωνισμό μεταξύ τεσσάρων φοιτητών που εκπονούν την διπλωματική τους εργασία στο Εργαστήριο. Τα έξοδα συμμετοχής θα καλυφθούν από το Εργαστήριο Υλικών.

Ο Αλέξανδρος Σεραφείμ εκπονεί την εργασία του με θέμα την ανάπτυξη μοντέλου για την περιγραφή της εξέλιξης διασποράς σωματιδίων – ενδομεταλλικών ενώσεων σε μεταλλικά κράματα με στόχο την περιγραφή της μεταβολής της μηχανικής αντοχής μετά από θερμικές κατεργασίες ή συγκολλήσεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αλέξανδρος Σεραφείμ εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του που θα συμμετάσχει σε αυτό το Συνέδριο και μάλιστα θα είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας.

«Είναι μία ευκαιρία για μένα προσωπικά, για το Τμήμα μου αλλά και την Ελλάδα να δείξουμε πως κι εδώ γίνεται δουλειά. Προσωπικά για μένα αποτελεί μία ικανοποίηση γιατί εργάστηκα σκληρά για τη μελέτη μου», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος.

Ο τεταρτοετής φοιτητής που κατάγεται από την Καστοριά είχε όνειρο να σπουδάσει στο εν λόγω Τμήμα. Μάλιστα το επέλεξε μόνος του μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο διαδίκτυο.

«Με κέντρισε η ιστοσελίδα του Τμήματος που ήταν πλήρως ενημερωμένη, το πρόγραμμα σπουδών, ενώ διάβασα τα βιογραφικά των καθηγητών, η πλειονότητα των οποίων έχουν σπουδάσει στα καλύτερα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, ενώ έχουν εργαστεί και σε πολλά από αυτά. Η επιλογή μου με δικαίωσε», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Σεραφείμ.

Αρωγός στην προσπάθειά του ήταν και ο καθηγητής του και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Υλικών κ. Χαοδεμενόπουλος.

«Ο Αλέξανδρος δημιούργησε ένα μοντέλο που προβλέπει μηχανικά την αντοχή του κράματος. Είναι μια σημαντική δουλειά και η εργασία του ήταν πολύ καλή γι’ αυτό και επελέγη μεταξύ των συμφοιτητών του σε ένα διαγωνισμό που οργανώσαμε στο Εργαστήριο. Η συμμετοχή του Αλέξανδρου σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο νέων επιστημόνων είναι πολύ θετική και είναι ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας στο εξωτερικό, τη στιγμή που οι περισσότεροι στην Ευρώπη μας «στραβοκοιτούν»», σχολίασε χαρακτηριστικά ο καθηγητής κ. Χαϊδεμενόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου