Αμεση ετοιμότητα με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα ζητεί η Περιφέρεια

Τελευταία ενημέρωση: 2021-08-05, 15:29:06
Αμεση ετοιμότητα με μηχανήματα  έργου και βυτιοφόρα ζητεί η Περιφέρεια

Με κατεπείγουσα επιστολή της,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί  το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας να έχουν σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση, στελεχωμένα χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα οχήματα, από σήμερα  Πέμπτη 5-8-2021 και για το επόμενο τριήμερο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν συνθήκες έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τμήμα της Μαγνησίας βρίσκεται αύριο Παρασκευή σε κατηγορία κινδύνου 5 Κόκκινου Συναγερμού και το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας στην Κατηγορία 4 Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς.  

Με την κατεπείγουσα επιστολή της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας –Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί  επίσης τους Δήμους που εδρεύουν στα πεδινά να μεριμνήσουν για τη στελέχωση γεωργικών ελκυστήρων –τρακτέρ  για την πιθανή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την Ελληνική Αστυνομία να πυκνώσεις τις αμιγείς περιπόλους σε ευαίσθητες περιοχές, ιδιαίτερα τις επικίνδυνες ώρες 2μ.μ.- 8 μ.μ. με σκοπό την αποτροπή έναρξης πυρκαγιών και την εξέλιξή τους σε επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=