ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαίδευση με κοινωνικό προφίλ

εκπαίδευση-με-κοινωνικό-προφίλ-487998

Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος σε δεκατρείς ομάδες σχολείων της Μαγνησίας τη φετινή χρονιά

Νέα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς δημιουργούνται ομάδες σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα διαθέτουν κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Οι βάσεις της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης είναι στέρεες και το πεδίο διευρύνεται, όπως όλα δείχνουν, με νέο πρόγραμμα, που τίθεται σε λειτουργία την φετινή σχολική χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας προς την περιφερειακή διεύθυνση, στόχος είναι η δημιουργία δεκατριών ομάδων κοντινών σχολείων στην Μαγνησία, τα οποία θα διαθέτουν από έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν ψυχολόγο.

Είκοσι έξι θα είναι, συνολικά, οι επιστήμονες των δύο παραπάνω ειδικοτήτων που θα προσληφθούν, προκειμένου να επιλαμβάνονται προβλημάτων της αρμοδιότητάς τους, ενισχύοντας και διευκολύνοντας, παράλληλα, την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Στόχος είναι να βοηθηθεί το έργο των εκπαιδευτικών, αλλά και να συνδράμουν, ταυτόχρονα, την προσπάθεια για αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τους μαθητές των σχολείων, τα οποία θα επισκέπτονται μια φορά τη μέρα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα που αναμένεται να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ του σχολείου και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι που θα διοριστούν, θα βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και παράλληλα θα συνδράμουν το έργο των εκπαιδευτικών, προσφέροντας με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τις υπηρεσίες και την επιστημονική τους γνώση.

«Θα δημιουργήσουμε δεκατρείς ομάδες σχολείων που είναι κοντινά, με στόχο να είναι ισότιμες. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ούτως ώστε το έργο του ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού να είναι περισσότερο αποτελεσματικό για την εκπαίδευση» σημείωσε ο κ. Σταχτέας.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενισχύεται το κοινωνικό πρόσωπο του σχολείου, ως προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, διότι αναμένεται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο από του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου