ΤΟΠΙΚΑ

Iκανοποίηση στη Νέα Ιωνία…

iκανοποίηση-στη-νέα-ιωνία-851206

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της παραγράφου της ιδρυτικής πράξης σύστασης του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου περί οικογενειακών τάφων στο κεντρικό Κοιμητήριο Δήμου Βόλου.
Την ίδια απόφαση είχε λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Συνδέσμου του Κοιμητηρίου.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να αποτελέσει τυπική διαδικασία η τροποποίηση της παραγράφου (άρθρο 5) της ιδρυτικής πράξης σύστασης του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου περί οικογενειακών τάφων στο κεντρικό Κοιμητήριο Δήμου Βόλου, στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας η αντιπολίτευση με τους κ.κ. Ι. Μολοχίδη και Μ. Μπαλλή, υπερψηφίζοντας την απόφαση, έθεσε τις επιφυλάξεις της με αφορμή την “αναφορά περί μεταφοράς των οστών στους παλιούς οικογενειακούς τάφους που θα διατηρηθούν και θα αναβαθμιστούν”.
Οι επικεφαλής της ελάσσονος και της ήσσονος μειοψηφίας αντίστοιχα ζήτησαν να απαλειφθεί η συγκεκριμένη παράγραφος, ώστε να μην υπάρχει “κανένα πάτημα” για τυχόν προσφυγές κατά της απόφασης, ενώ παρατήρησαν ότι υπάρχει διαφοροποίηση της Νομικής Υπηρεσίας στο συγκεκριμένο θέμα.
Η απόφαση για την τροποποίηση του άρθρου 5 τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα με το δήμαρχο Ν. Ιωνίας να ευχαριστεί δημόσια τη δημοτική αρχή του Βόλου για τη συμπόρευση στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και το δημοτικό σύμβουλο Βόλου Αντώνη Παππά που ήταν παρών, όπως και τον πρόεδρο του διαδημοτικού συνδέσμου Θανάση Κουντουρά.
Ο κ. Μαβίδης χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση που βάζει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την Αρχαιολογία προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις στο κοιμητήριο Ταξιαρχών.

Αντιπαράθεση για τη συνένωση…
Αναζωπυρώθηκε στο μεταξύ η κόντρα της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή για το θέμα της συνένωσης των δύο δήμων με αφορμή επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη Νέα Ιωνία- Ανθρώπινη Πόλη”.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ι Μολοχίδης, αν και επισήμανε ότι είναι υπέρ των διαδημοτικών συνεργασιών, κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι λειτουργεί ως απόλυτος άρχων και ότι συζητά με το Δήμο Βόλου πριν ακόμη φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο.
Απαντώντας ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας τόνισε ότι εκφράζει την άποψη της ομάδας πλειοψηφίας και όχι των μειοψηφιών και αναρωτήθηκε εάν έχει το δικαίωμα μία εκλεγμένη δημοτική αρχή να υλοποιεί το πρόγραμμά της.
Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών συνεχίστηκε και με αφορμή τη συζήτηση για την απομάκρυνση Συλλόγου Εγγλεζονησιωτών από το Πολιτιστικό Κέντρο.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να κοντραριστεί με κανένα πολιτιστικό σύλλογο και επισήμανε ότι θα ήταν ευχής έργο να διαθέτει ο δήμος χώρους και να τους διαθέτει.
Εμμέσως πλην σαφώς εξάλλου άφησε αιχμές ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τέτοια θέμα προκειμένου να αντιπαρατεθεί στη δημοτική αρχή, ενώ ο κ. Μολοχίδης επέμεινε στην άποψη ότι δεν θα πρέπει να «ξεσπιτώνεται» κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας σύλλογος όπως οι Εγγλεζονησιώτες που έχουν αναγνωρισμένη προσφορά στην πόλη.

Επανήλθαν οι κόντρες για τα κυκλοφοριακά
Kατά πλειοψηφία εξάλλου εγκρίθηκαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επανήλθαν προς έγκριση μετά την απόρριψή τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την προσφυγή της μειοψηφίας «Νέα Ιωνία -Ανθρώπινη πόλη».
Ο αντιδήμαρχος κ. Ι. Καουνάς υποστήριξε ότι μετά τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας, ότι τηρήθηκε η διαδικασία και το θέμα επανέρχεται, αφού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημαρχιακή Επιτροπή, ενώ υπάρχει και σχετική απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιωνία -Ανθρώπινη πόλη» κ. Ι. Μολοχίδης χαρακτήρισε την κυκλοφοριακή μελέτη έκθεση ιδεών και επέκρινε τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις εις βάρος των πολιτών. Μάλιστα πρότεινε, με δεδομένη την σημερινή κατάσταση και την αδυναμία εξυπηρέτησης του Δυτικού Tομέ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου