ΤΟΠΙΚΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού 26χρονος Βολιώτης

στις-φυλακές-κορυδαλλού-26χρονος-βολιώ-489777

Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τις δύο ληστείες μέσα σε λίγες ώρες- Είπε ότι χρειαζόταν χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της αναπληρώτριας ανακρίτριας Βόλου ο 26χρονος Βολιώτης, που στις 20 Ιουλίου διέπραξε δύο ληστείες σε περίπτερο στη Νέα Ιωνία και μίνι μάρκετ στους Αγίους Αναργύρους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε για να αιτιολογήσει τη δράση του ότι χρειαζόταν χρήματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του.

Ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός και με σύμφωνη γνώμη της αναπληρώτριας ανακρίτριας Βόλου και της εισαγγελέα αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την απολογία του κρατήθηκε και οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Τμήματος Βόλου, μέχρι να γίνει η μεταγωγή του.

Ο 26χρονος συνελήφθη στις 30 Ιουλίου μετά από τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής. Αρπαξε μηχανάκι και στη συνέχεια άνοιξε τρία μαγαζιά, δύο στον Βόλο και ένα στην Αγριά και συγκεκριμένα ένα καφέ – μπαρ, ένα βενζινάδικο και ένα τεχνικό γραφείο.

Στην απολογία του αναγνώρισε τις πράξεις του, τόσο για τις κλοπές όσο και για τις ληστείες.

Λίγο πριν τις 13: 30 της Τρίτης 20 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας την κλεμμένη μοτοσικλέτα, πήγε σε περίπτερο στη Ν. Ιωνία, απ’ όπου απειλώντας την 55χρονη ιδιοκτήτρια με σουγιά, έκλεψε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 400 €.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγε σε μίνι μάρκετ στη συνοικία Αγ. Αναργύρων, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της 50χρονης υπαλλήλου του καταστήματος, την οποία έσπρωξε, άρπαξε 50 €.

Η Αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία εναντίον του και ανέμενε την έκδοση απόφασης του ανακριτή για τη σύλληψή του.

Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε την παράνομη δράση, αντίθετα διέπραξε διαδοχικές κλοπές. Στην απολογία του αρνήθηκε μόνο τη διάρρηξη στο τεχνικό γραφείο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τον αναζήτησαν και τον συνέλαβαν.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή και κλοπή απλή και διά της μεθόδου της διάρρηξης τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου