ΤΟΠΙΚΑ

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο ~ Συγκλονίζει η ιστορία ενός ζευγαριού από τον Βόλο

μαζί-στη-ζωή-μαζί-και-στον-θάνατο-συγκ-489845

Eφυγαν από τη ζωή με διαφορά λίγων ωρών – Δεν άντεξε η καρδιά της γυναίκας τον χαμό του αγαπημένου της – Κατέρρευσε την ώρα που ξεκινούσε για να παραβρεθεί στην κηδεία του

Ραγίζει καρδιές η ιστορία ενός ζευγαριού από τον Βόλο που «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, με διαφορά λίγων ωρών. Εζησε αγαπημένο για σχεδόν 60 χρόνια και όπως φάνηκε, ο ένας δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον άλλο.

Πριν από δύο μέρες, έφυγε πρώτος για το μεγάλο ταξίδι ο 85χρονος σύζυγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Βόλου. Δίπλα του, «άγρυπνος φρουρός», η σύζυγός του.

Ο 85χρονος άφησε την τελευταία του πνοή και χθες ήταν προγραμματισμένη η κηδεία του.

Η 77χρονη σύζυγός του ήταν συντετριμμένη. Ο θάνατος του αγαπημένου της συζύγου της είχε προκαλέσει ανείπωτο πόνο και θλίψη.

Λίγο πριν ξεκινήσει για την εξόδιο ακολουθία κατέρρευσε μπροστά στους συγγενείς που είχαν πάει σπίτι της για να τη συνοδεύσουν στην εκκλησία.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Βόλου, όμως η καρδιά της δεν άντεξε. Εκλεισε τα μάτια της για πάντα ακολουθώντας στον θάνατο τον σύζυγό της.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Βόλου συγκλονίστηκαν. Το ίδιο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που δάκρυσαν από συγκίνηση με το «παιχνίδι της μοίρας».

Ο Π.Κ. και η Π.Κ. είχαν επιστρέψει πριν από λίγα χρόνια από την Αμερική. Βολιώτες στην καταγωγή και οι δύο, είχαν ξενιτευθεί για να ζήσουν μία καλύτερη ζωή. Παντρεύτηκαν, δούλεψαν χρόνια μακριά από την πατρίδα, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκαν και αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους να τα ζήσουν στον Βόλο. Η μονάκριβη κόρη τους είναι παντρεμένη στην Αμερική. Δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα της. Χθες το πρωί όμως δυστυχώς «έφυγε» και η μητέρα της. Τις επόμενες μέρες αναμένεται στον Βόλο για να την «αποχαιρετήσει». Μέχρι τότε η σορός της 77χρονης φυλάσσεται σε νεκροθάλαμο στο Αχιλλοπούλειο.

Το σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς»

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν δύο σύντροφοι ή δύο μέλη μιας οικογένειας πεθαίνουν με διαφορά λίγων ωρών, συνήθως ο δεύτερος θάνατος αποδίδεται στο λεγόμενο σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς».

«Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς – το οποίο είναι στην πραγματικότητα υπαρκτό – εκδηλώνεται όταν κάποιος μαθαίνει αιφνιδιαστικά σοκαριστικά νέα. Σε αυτήν την περίπτωση ο οργανισμός του απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες συγκεκριμένων ορμονών στο κυκλοφορικό, οι οποίες «βομβαρδίζουν» την καρδιά.

Ενα σοβαρό συναισθηματικό σοκ μπορεί να προκαλέσει ξαφνική αποδυνάμωση της καρδιάς, προκαλώντας κάτι ανάλογο μιας καρδιακής προσβολής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου