ΤΟΠΙΚΑ

O Παπατόλιας ενώνει τους Θεσσαλούς για την Ε-65

o-παπατόλιας-ενώνει-τους-θεσσαλούς-για-851206

Διευρύνεται ο κύκλος της σύσκεψης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί, για την κατασκευή της εθνικής οδού Ε65 και τη σύνδεσή της με τη Μαγνησία.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι νομάρχες και οι δήμαρχοι Τρικάλων και Καρδίτσας, με τους οποίους είχε χθες επικοινωνία ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Σε επιστολή-πρόσκληση ο κ. Παπατόλιας αναφέρεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Γ. Σουφλιά σχετικά με την συμφωνία, ύστερα από διαπραγματεύσεις, του ΥΠΕΧΩΔΕ με κοινοπραξία εταιριών για την κατασκευή του άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) από θέση Παναγιά Καλαμπάκας(ΕΓΝΑΤΙΑ) μέχρι θέση Σκάρφεια Λαμίας(ΠΑΘΕ).
Και προσθέτει: «Είναι όμως γνωστό ότι ο αρχικός σχεδιασμός του άξονα αυτού, που είναι ενταγμένος στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, προέβλεπε την κατασκευή ενός κλάδου προς τη Μαγνησία, που θα ενώνει απευθείας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ως Δυτική πύλη εισόδου της χώρας μας, με το μεγάλο λιμάνι της Θεσσαλίας και της κεντρικής Ελλάδος, το λιμάνι του Βόλου.
Αυτή ήταν και η πρόβλεψη του σχεδιασμού της ΕΓΝΑΤΙΑΣ με τους κάθετους άξονας που τη συνδέουν με τα μεγάλα λιμάνια κατά μήκος της διαδρομής της.
Είναι φανερό ότι η ανακοίνωση αυτή του ΥΠΕΧΩΔΕ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, ιδιαίτερα δε για τη Δυτική Θεσσαλία, αφού τη «βγάζει» από την απομόνωση και τη συνδέει άμεσα με τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας την ΕΓΝΑΤΙΑ και την ΠΑΘΕ.
Δεν συνδέει όμως άμεσα την Ανατολική με τη Δυτική Θεσσαλία, αφού λείπει από την πρόταση ο κλάδος προς το Βόλο.
Θεωρούμε λοιπόν επιβεβλημένο, εν όψει της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους αναδόχους, ώστε να συμπεριληφθεί στη σύμβαση παραχώρησης και η σύνδεση με τη Μαγνησία».
Ο νομάρχης τους καλεί να συμμετέχουν στην επικείμενη σύσκεψη, προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για ολοκληρωμένη λύση στην κατασκευή της Ε65.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου