ΤΟΠΙΚΑ

Καύσωνας: «Χτύπησε» 45άρι στον Βόλο

καύσωνας-χτύπησε-45άρι-στον-βόλο-490404

Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος στον Βόλο με το θερμόμετρο στις 2.45 το μεσημέρι να δείχνει 44 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία πρωτόγνωρη ακόμη και για καλοκαίρι. Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών συνεχίζει να «σφυροκοπά» τον νομό, με τους ειδικούς να επιβεβαιώνονται όταν μιλούσαν για ιστορικό καύσωνα, προβλέποντας μάλιστα ότι θα έχει μεγαλύτερη ένταση από εκείνον του 1987.

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ, τόσο για τα συνήθη περιστατικά όσο και για τα περιστατικά που προκύπτουν από τον καύσωνα, όπως η θερμοπληξία.

Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι η ζάλη, ο χαμηλός πυρετός και το αίσθημα κόπωσης.

Σε διάφορες περιοχές ευρύτερα της Μαγνησίας καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στο Στεφανοβίκειο στις 11 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε ήδη 39 βαθμούς κελσίου, ενώ στους 38 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία την ίδια ώρα στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή. Στον Αλμυρό στις 12 το μεσημέρι ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Η αφόρητη ζέστη σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη υγρασίας έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, όπου από τις 12 το μεσημέρι και μετά ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούσαν στον δρόμο.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως και αύριο Τετάρτη, ο υδράργυρος θα παραμείνει σκαρφαλωμένος στους 38 με 39 βαθμούς κελσίου. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Πέμπτη.

Το ευτύχημα ήταν ότι το σύστημα ηλεκτροδότησης στον Βόλο και την ευρύτερη περιφέρεια της Μαγνησίας «άντεξε». Παρά το γεγονός ότι τα κλιματιστικά δούλευσαν στο φουλ, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα ή διακοπές ρεύματος λόγω υπερκατανάλωσης, με τη ΔΕΗ να κάνει βέβαια συνεχείς εκκλήσεις για ορθολογική διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μπλακ άουτ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου