ΤΟΠΙΚΑ

Mέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις στο Δήμο Βόλου

mέσω-ασεπ-όλες-οι-προσλήψεις-στο-δήμο-βό-851206

Τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών επανέλαβε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης στη διοίκηση του ΕΚΒ με την οποία συναντήθηκε χθες στο γραφείο του.
Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η δημοτική αρχή θέλει να βάλει τέλος στην πολιτική εξάρτηση των εργαζομένων από την εκάστοτε δημοτική εξουσία», προκειμένου να καταδείξει ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ένα από τα κομβικά θεσμικά ζητήματα που η δημοτική αρχή επιθυμεί να επιλύσει.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία θέση εργασίας στη διαδικασία της συγχώνευσης των δημοτικών επιχειρήσεων, που επιβάλλεται πλέον βάσει του νέου κώδικα δήμων και κοινοτήτων, γι΄ αυτό και όπως επισήμανε έχει γίνει ήδη καταγραφή των αναγκών έτσι ώστε άμεσα να δρομολογηθεί η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ που θα καλύπτει τις ανάγκες σε υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο και η συντήρηση αλλά και στον κοινωνικό τομέα.
Από την πλευρά της διοίκησης του ΕΚΒ τόσο ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καλατζής, όσο και ο γ.γ Γιώργος Κίτσιος και τα άλλα μέλη του προεδρείου, κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν μία απόλυση εργαζομένου στους Οργανισμούς και στις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ επίσης τόνισαν ότι «πάγια θέση του ΕΚΒ είναι ότι η κοινωνική πολιτική που ασκούν οι Οργανισμοί όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει να ασκείται αλλά αφ’ ενός μεν να γίνει καλύτερη και αφετέρου ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη και να διευρυνθεί και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής».

Στη Ν. Ιωνία
Τη συνέχιση εργασίας των εργαζομένων, τουλάχιστον αυτών που έχουν συνάψει συμβάσεις αορίστου χρόνου, μετά τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που προβλέπει ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας, ζήτησε εξάλλου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και από τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Παύλο Μαβίδη.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Γιώργος Καλαντζής, εξέφρασε στον κ. Μαβίδη την αγωνία του Εργατικού Κέντρου για την τύχη των εργαζομένων και το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει μετά τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.
Από την πλευρά του, ο κ. Μαβίδης, διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, τουλάχιστον από τους αορίστου χρόνου. Για τους υπόλοιπους, που είναι μέσα από προγράμματα ή ορισμένου χρόνου, αν δεν μπορέσουν να απορροφηθούν κάπου αλλού, θα αναγκαστούν να τους σταματήσουν, διότι τίθεται και θέμα οικονομικού για την πληρωμή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου