ΤΟΠΙΚΑ

Στέγαστρο θα τοποθετήσει ο ΟΛΒ για να μην ταλαιπωρούνται οι ταξιδιώτες

στέγαστρο-θα-τοποθετήσει-ο-ολβ-για-να-μ-491481

Προσωρινό λυόμενο μεταλλικό στέγαστρο θα τοποθετήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στη νότια όψη του Κεντριού Λιμεναρχείου Βόλου προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που ταξιδεύουν για τα νησιά των Σποράδων κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους μέσα στον ήλιο.

Με αφορμή παράπονα και διαμαρτυρίες επιβατών, κατά την αναμονή τους στο χώρο του επιβατικού λιμένα ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ενημερώνει ότι

διαθέτει δύο αίθουσες – χώρους αναμονής των επιβατών, που λειτουργούν στα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του επιβατικού λιμένα. Μάλιστα στους όρους των σχετικών παραχωρήσεων που έχουν υπογραφεί, προβλέπεται η σχετική εξυπηρέτηση των επιβατών που θέλουν να ταξιδέψουν από το λιμάνι του Βόλου.

«Μέχρι και το 2019 (προ πανδημίας), οπότε από το λιμάνι του Βόλου, διακινούνταν πολύ μεγαλύτερος αριθμός επιβατών, δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, με επιβάτες στους χώρους αναμονής που λειτουργ

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, λόγω των υγειονομικών συνθηκών και των χρονοβόρων ελεγκτικών διαδικασιών που καλούνται να υποβάλλονται οι ταξιδιώτες, δημιουργείται ταλαιπωρία», σημειώνει.

Λόγω της πανδημίας του Covid -19 ελήφθησαν από την κυβέρνηση σειρά μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όσον αφορά σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν προς νησιωτικούς προορισμούς, οι κατά τόπους λιμενικές Αρχές, οφείλουν να ελέγχουν σε κάθε λιμάνι, κάθε επιβάτη, τα έγγραφα τα οποία θα πρέπει να επιδεικνύει, προκειμένου να του επιτραπεί να ταξιδέψει.

Προκειμένου λοιπόν να υπάρχει ταλαιπωρία ο ΟΛΒ ενεργώντας άμεσα από τη στιγμή που ανέκυψε το θέμα αυτό, εξέτασε και διερεύνησε εναλλακτικούς τρόπους (προσωρινή κατασκευή σκίαστρο κ.α.) και προκρίνει τη λύση της προμήθειας προσωρινού λυόμενου μεταλλικού στεγάστρου με επικάλυψη διάτρητου πανιού σκίασης, το οποίο θα τοποθετηθεί στη νότια όψη του κτιρίου του κεντρικού Λιμεναρχείου με ταυτόχρονη προσωρινή κατάργηση των διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης.

Η τοποθέτηση του στεγάστρου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 και η απομάκρυνσή του και η αποθήκευση του στις αποθήκες της ΟΛΒ για μελλοντική του χρήση, θα γίνει με το πέρας της θερινής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου