ΤΟΠΙΚΑ

«Βουτιά» τζίρου λόγω καύσωνα ~ Κίνηση μόνο στα παραθαλάσσια μέρη του νομού Μαγνησίας

βουτιά-τζίρου-λόγω-καύσωνα-κίνηση-μ-491938

Μείωση της κίνησης σε εμπορικά καταστήματα και εστίαση λόγω υψηλών θερμοκρασιών- Ερημοι οι δρόμοι στην αγορά

Σε καθοδική πορεία ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις της εστίασης στη Μαγνησία, με τον καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει αρνητικά την κίνηση σε όλους τους κλάδους του επιχειρείν. Σε πτωτική πορεία τα έσοδα των επιχειρήσεων, με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αποκαρδιωτική η εικόνα στα εμπορικά καταστήματα του Βόλου, παρά το γεγονός ότι η περίοδος των θερινών εκπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

«Μέτρια η εικόνα στην αγορά», σύμφωνα με την περιγραφή του Γιώργου Σακελάρη, Α’ αντιπροέδρου στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

«Ειδικά τον Ιούλιο, υπήρχε κίνηση στην αγορά, διότι πολύς κόσμος ψώνιζε διάφορα είδη από τα τοπικά καταστήματα, πριν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές. Παράλληλα, ο τουρισμός είναι περιορισμένος σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές και όπως αντιλαμβάνεστε, τα έσοδα των καταστημάτων είναι μειωμένα», ανέφερε ο κ. Σακελάρης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το περιορισμένο καταναλωτικό ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με το νέο κύμα καύσωνα που κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, αποτελούν την «χαριστική βολή» για τον εμπορικό κλάδο, που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Μειωμένη η κίνηση και στον κλάδο της εστίασης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που λειτουργούν ανασταλτικά για τις εξορμήσεις πολλών Βολιωτών, οι οποίοι παραμένουν εντός και επί τα αυτά, προκειμένου να προφυλαχτούν από τον καύσωνα.

Προβληματισμένος εμφανίζεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος στον τοπικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης, επισημαίνοντας ότι «πολύς κόσμος παραμένει στο σπίτι τις καθημερινές, είτε πηγαίνει για μπάνιο σε κοντινές ακτές. Μειωμένη παραμένει, γενικότερα, η κίνηση τις καθημερινές, με εξαίρεση καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές. Παρατηρούμε ότι ο κόσμος δεν βγαίνει έξω λόγω του καύσωνα τις καθημερινές, αλλά κυρίως το Σαββατοκύριακο».

Προφανή τα προβλήματα που προκαλεί και στην εστίαση ο καύσωνας διαρκείας, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι στα καταστήματα με κλειστούς εσωτερικούς χώρους, δεν υπάρχει, γενικότερα, κίνηση. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κίνηση είναι κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, οι οποίοι διερωτώνται με εμφανή προβληματισμό, πως θα αντιμετωπίσουν την χειμερινή περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου