ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινάει το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ

ξεκινάει-το-μειωμένο-τιμολόγιο-της-δε-353741

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση της Επιχείρησης για επέκταση του μέτρου στους μακροχρόνια άνεργους, στις τρίτεκνες και τις μονογονεικές οικογένειες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θεσπίζεται για το 2012 κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευπαθείς κατηγορίες καταναλωτών που είναι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Βόλου, και συγκεκριμένα για τους απόρους, τα ΑμεΑ και τους πολύτεκνους. Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο εφαρμόζεται στα πρώτα 50 κυβικά το τρίμηνο (ειδικά για τους πολύτεκνους εφαρμόζεται στα πρώτα 60 κυβικά το τρίμηνο προσαυξανόμενο κατά 5 κυβικά για κάθε τέκνο πλέον των τεσσάρων), εφόσον

– η κατανάλωση αφορά ένα υδρόμετρο για την κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου, και

– η παροχή ύδρευσης είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ προβλέπει τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου και για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς και για τις τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. Ωστόσο, το σκέλος της απόφασης που αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ θεωρούν βάσιμα ότι η μερική ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει νομικό έρεισμα, γι’αυτό και θα προσφύγουν κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και, συνεπώς, επιφυλάσσεται για την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου στις προαναφερόμενες κατηγορίες πολιτών. Το ίδιο ισχύει και για το σκέλος της απόφασης που αφορά τη θέσπιση ειδικού επαγγελματικού τιμολογίου για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

1.ΑΠΟΡΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΔΕΙΑΣ.

ΜΕΙΩΣΗ 90%

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

1. Βεβαίωση της διεύθυνσης κοινωνικής πρόνοιας του Δ. Βόλου που πιστοποιεί την οικονομική τους αδυναμία.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

2.ΑΠΟΡΟΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ

ΜΕΙΩΣΗ 50%

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

1.Βεβαίωση της διεύθυνσης κοινωνικής πρόνοιας του Δ. Βόλου.

2.Προσκόμιση βιβλιάριου ανασφάλιστου από το όποιο αποδεικνύεται η δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτής περίθαλψης

3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

3.ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ 80% ΚΑΙ ΠΑΝΩ

ΜΕΙΩΣΗ 50% των τελών των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 80% και πάνω.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

1.Πιστοποιητικό από την οικεία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ή από την υγειονομική επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους από το oποίο προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

2.Εκκαθαριστικό της εφορίας τελευταίου οικονομικού έτους για τα προστατευόμενα μέλη.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4.ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΜΕΙΩΣΗ 50% των τελών των πολύτεκνων οικογενειών .

Εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή, η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 40 κυβικά.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

1.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει την πολυτεκνική τους ιδιότητα .

2.Βεβαίωση ομοσπονδίας.

3.Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια η αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών εφόσον σπουδάζει.

5.ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ 67% ΚΑΙ ΠΑΝΩ

ΜΕΙΩΣΗ 30% των τελών των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 67% και πάνω και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 2000 ευρώ για κάθε παιδί, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

1.Πιστοποιητικό από την οικεία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή η από την υγειονομική επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους από το οποίο προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

2. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας του προηγούμενου από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση έτους.

3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Α/ Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα ή θεωρημένα από την αρμόδια αρχή.

Β/ Ο έλεγχος των δικαιολογητικών για όλες τις κατηγορίες θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Γ/ Οι ενοικιαστές πού είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου πρέπει να καταθέσουν απαραίτητα μισθωτήριο συμβόλαιο και εγγύηση 70 ευρώ για αλλαγή ονόματος.

Δ/ ΑΦΜ, Ταυτότητα, Τηλέφωνο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας των καταναλωτών παρακαλούμε για την τμηματική προσέλευση ως εξής:

Καταναλωτές που κατοικούν

Α) Στον 03 τομέα (λογαριασμοί με κωδικό διαδρομής που αρχίζει από 03……) ήτοι:

Από την Γ. Δήμου (μονή αρίθμηση) έως και Άνω Βόλο, από τον Κραυσίδωνα έως τον Άναυρο, Χρυσοχοΐδη, Καλλιθέα, Καραγάτς, Χιλιαδού, Αγ.Γεώργιος, Αγία Παρασκευή, Κήπια Ανακασιάς, Ν.Δημητριάδα, Παλαιά, Αγ.Ανάργυροι, Νεάπολη,

Αϊβαλιώτικα, Αλυκές και Σωρό από 8/3/2012 – 15/3/2012

Β) Στον 04 τομέα (λογαριασμοί με κωδικό διαδρομής που αρχίζει από 04……) ήτοι:

Ν.Ιωνία ,Μελισσάτικα, Γλαφυρές, Διμήνι, Σέσκλο, Χρ. Ακτή Παναγιάς

Από 16/3/2012 – 22/3/2012

Γ) Στον 01 τομέα (λογαριασμοί με κωδικό διαδρομής που αρχίζει από 01……) ήτοι:

Κέντρο του Βόλου από παραλία έως Ρ.Φερραίου ζυγή αρίθμηση και από Κραυσίδωνα έως Άναυρο από 23/3/2012 – 29/3/2012

Δ) Στον 02 τομέα (λογαριασμοί με κωδικό διαδρομής που αρχίζει από 02……) ήτοι:

Από Ρ.Φερραίου μονή αρίθμηση έως την Γ. Δήμου ζυγή αρίθμηση και από Κραυσίδωνα έως Άναυρο από 30/3/2012 – 6/4/2012.

Επίσης στις προθεσμίες αυτές πρέπει να προσέλθουν και όσοι καταναλωτές είχαν έως σήμερα μειωμένο τιμολόγιο (πολύτεκνοι, νεφροπαθείς και ΑμεΑ) προσκομίζοντας εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διαφορετικά θα παύσει να ισχύει η μείωση για τους λογαριασμούς από το επόμενο τρίμηνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου