ΤΟΠΙΚΑ

Σπάει τα κοντέρ η ζέστη στη Μαγνησία

σπάει-τα-κοντέρ-η-ζέστη-στη-μαγνησία-492100

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η Μαγνησία με τον υδράργυρο να έχει ξεπεράσει το 40άρι – Στους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Βελεστίνο

Σπάει το κοντέρ ο καύσωνας διαρκείας, που έχει θέσει φορείς και υπηρεσίες σε επιφυλακή στη Μαγνησία, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 43 βαθμούς Κελσίου στο Βελεστίνο. Σε ασφυκτικό κλοιό παραμένει η Μαγνησία, με το αίσθημα της δυσφορίας στο «κόκκινο» και τους Βολιώτες να αναζητούν ανάσες δροσιάς σε κλιματιζόμενους χώρους και στις κοντινές ακτές.

Χθες, πάντως, στη Μαγνησία, δεν αναφέρθηκαν περιστατικά ή κλήσεις για διακομιδή στα επείγοντα του Νοσοκομείου λόγω του καύσωνα, με την κατάσταση επιφυλακής να διατηρείται, ωστόσο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι υψηλότερες τιμές στη Μαγνησία, καταγράφηκαν χθες στο Βελεστίνο, στο Μαλάκι με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς Κελσίου, στον Αλμυρό και τον Βόλο στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Καλά Νερά η θερμοκρασία έφτασε στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε ασφυκτικό κλοιό και σήμερα η Μαγνησία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», υπογραμμίζοντας ότι η αποπνικτική αίσθηση που προκαλούν τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, θα συνεχιστεί.

Τόσο ο Αλμυρός όσο και Βελεστίνο βρίσκονται στο επίκεντρο του φαινομένου, καταγράφοντας πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, η μέγιστη θερμοκρασία στο Βελεστίνο θα διατηρηθεί και σήμερα στους 43 βαθμούς Κελσίου, στους 41 με 42 βαθμούς στον Αλμυρό και στο Βόλο μεταξύ 39 και 40 βαθμών Κελσίου, τις θερμές ώρες της μέρας.

Μικρή ανάσα αναμένεται, αύριο Τετάρτη, καθώς το καυτό ρεύμα θα μετατραπεί σε βόρειο – ανατολικό, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση έναν με δύο βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο, Πέμπτη, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στο Βόλο αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, στον Αλμυρό και το Βελεστίνο θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή, αντίστοιχα, αναμένεται μικρή υποχώρηση του υδραργύρου.

Κλιματιζόμενες αίθουσες

Ανοιχτές παραμένουν, στο μεταξύ, κλιματιζόμενες αίθουσες, στον Βόλο και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν διαθέτουν κλιματιστικό στα σπίτια τους.

Ο δήμος Βόλου λειτουργεί και σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη).

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν την κλιματιζόμενη αίθουσα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στο κτίριο που στεγάζεται (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος), μέχρι και την Παρασκευή 06 Αυγούστου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και 07:00 το απόγευμα στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Μ.Σ (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος).

Η επικοινωνία των πολιτών για τη δυνατότητα χρήσης του χώρου μετά τις 16:00 θα γίνεται στα ακόλουθα νούμερα τηλεφώνου: 2421352464 και 6944185068.

Προστασία για τους πολίτες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλέφωνο 100 – Πυροσβεστική τηλέφωνο 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112 – ΕΚΑΒ 166).

Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων καθώς και των Δήμων θα είναι σε επιφυλακή με το απαραίτητο προσωπικό και θα μεριμνούν για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464, 24213-52459.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου