ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ψάχνουν άλλα δύο άτομα για το κορονοπάρτι στη Σκιάθο

ψάχνουν-άλλα-δύο-άτομα-για-το-κορονοπά-492129

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διοργάνωση που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Αλλα δύο άτομα αναζητούνται για σύλληψη για το κορονοπάρτι που διοργανώθηκε στη Σκιάθο το βράδυ του Σαββάτου με συνολικά 150 άτομα, μετά την επιτυχή επιχείρηση που έστησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά τον ιδιοκτήτη του περιφραγμένου αγροτεμαχίου όπου διοργανώθηκε το κορονοπάρτι, ο οποίος αμέσως μετά την επιχείρηση φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Παράλληλα, αναζητά και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο φαίνεται ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην παράνομη διοργάνωση εν μέσω πανδημίας.

Ο 20χρονος διοργανωτής εις βάρος του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σύμφωνα με τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Βόλου για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία εν μέσω ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Πέντε ολόκληρες ημέρες, μετά την ανάρτηση του καλέσματος για τη διοργάνωση του κορονοπάρτι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονταν στη Σκιάθο δύο γυναίκες και τρεις άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες και για χρήση ναρκωτικών ουσιών στη διάρκεια του πάρτι.

Οι πέντε έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να πλησιάσουν τον 20χρονο διοργανωτή και αφού εμφανίστηκαν σαν ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο κορονοπάρτι πέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ολα ήταν άψογα σχεδιασμένα, με τον 20χρονο να διοργανώνει το κορονοπάρτι σε δασική περιοχή στα ορεινά του νησιού, προκειμένου οι συμμετέχοντες να μη γίνουν αντιληπτοί και να μην κινηθούν υποψίες, και επιπλέον με αντίτιμο εισόδου το ποσό των 10 ευρώ το άτομο.

Στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβανόταν και η μεταφορά των 150 συμμετεχόντων με βανάκια από τη Χώρα της Σκιάθου προς το σημείο διοργάνωσης του πάρτι, έτσι ώστε να μην τραβήξουν τα βλέμματα τα πολλά ΙΧ, με τα οποία θα έφταναν οι συμμετέχοντες στο σημείο.

Μαζί με τους καλεσμένους, στα βανάκια επιβιβάστηκαν και οι πέντε έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ως συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Εφτασαν στο σημείο και αφού κατέβαλαν το αντίτιμο εισόδου, συμμετείχαν κανονικά, μέχρι τη χρονική στιγμή, που οι ίδιοι έκριναν ότι έπρεπε να επέμβουν.

Αρχικά έστειλαν δορυφορικό σήμα στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου για τον εντοπισμό της περιοχής και άμεσα κινήθηκαν στο σημείο 20 περίπου αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος για συνδρομή.

Οταν όλα ήταν έτοιμα, οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης στις πέντε τα ξημερώματα Κυριακής επενέβησαν και συνέλαβαν τον 20χρονο διοργανωτή του κορονοπάρτι, ο οποίος φέρεται να είναι γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης στο νησί, στον οποίο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

Κατά της διάρκεια της επιχείρησης ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς άλλα δύο άτομα, στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, ωστόσο οι υπόλοιποι συμμετέχοντες κατάφεραν να τραπούν σε φυγή και να διαφύγουν τη σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι του περιστατικού επιλήφθηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών, με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου