ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς σήμερα και αύριο στην ηπειρωτική Μαγνησία

κίνδυνος-πρόκλησης-πυρκαγιάς-σήμερα-492942

Πολύ υψηλός είναι σήμερα και αύριο Τρίτη ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ηπειρωτική Μαγνησία σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή, επικαιροποίησε τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων και απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του 48ωρου σήμερα Δευτέρα αλλά αύριο Τρίτη. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των ΟΤΑ που εποπτεύουν την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης ή ασχολούνται με τη συντήρηση τον καθαρισμό και λοιπές εργασίες σε δασικές περιοχές.

Επίσης, εξαιρούνται τα μέλη εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Το Συντονιστικό Οργανο της Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά μέσω του μητρώου ιδιωτικών μηχανημάτων έργου όλο το 24ωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου