ΤΟΠΙΚΑ

Με θετικά μηνύματα ήρθε ο Αύγουστος

με-θετικά-μηνύματα-ήρθε-ο-αύγουστος-494931

Αύξηση στις πληρότητες των καταλυμάτων τον Ιούλιο έως 30%, συγκριτικά με πέρυσι

Πάνω από 50% έφθασαν εν μέσω πανδημίας οι πληρότητες τον Ιούλιο στα τουριστικά καταλύματα του Νοτίου Πηλίου, το οποίο φέτος φαίνεται έχει την πρωτοκαθεδρία στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας, Αθανάσιος Σπύρου, λέει ότι σαφώς ο Ιούλιος κινήθηκε σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Κατέγραψε αύξηση ύψους έως 30%, συγκριτικά με πέρυσι, γεγονός που δημιουργεί την αισιοδοξία ότι και ο Αύγουστος που μόλις άρχισε θα έχει ικανοποιητική πορεία για τα τουριστικά καταλύματα που βγήκαν από έναν δύσκολο χειμώνα.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν φαίνεται ακόμη να είναι ζωηρός ο Σεπτέμβριος. Εμείς εκεί ποντάρουμε για να βγάλουμε το κέρδος μας», εξηγεί ο ίδιος.

Για την ώρα ο ελληνικός τουρισμός και τα Βαλκάνια στηρίζουν το Νότιο Πήλιο. «Η αγάπη μας είναι η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Και τα Σκόπια άρχισαν να έρχονται δειλά δειλά, αλλά οι βασικές δυνάμεις μας είναι η Ρουμανία και η Σερβία, οι οποίες πιάνουν όλα τα σημεία του Παγασητικού από Πλατανίδια μέχρι Καστρί» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Σπύρου επισημαίνει ότι και το 2019 που ήταν μία καλή χρονιά για τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής δεν σημαίνει ότι είχαν πληρότητα 100%.

Οι πληρότητες που έχουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό από το πελατολόγιό τους, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. «Κάποιοι κατάφεραν σήμερα να έχουν πληρότητες αντίστοιχες σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, ορισμένοι πήγαν και ακόμη καλύτερα», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού πιστεύουν ότι ο Αύγουστους αρχίζει με μία καλή εικόνα. «Τα μικρά καταλύματα μέχρι 10 δωμάτια έχουν κερδίσει πολύ καλές πληρότητες.

Τα μεγαλύτερα έχουν πιο μεγάλο πρόβλημα, όπως έχουν και τα ξενοδοχεία, που στηρίζονται σε τουριστικά γραφεία», υπογραμμίζει ακόμη.

Επισημαίνεται, ότι ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας φρόντισε το προηγούμενο διάστημα να έχει μία θετική στάση στον εμβολιασμό και παρότρυνε όλους τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία και ως κλάδος να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης.

«Ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό ποσοστό, τόσο των ιδιοκτητών καταλυμάτων όσο και των εργαζομένων τους, που φρόντισαν να κάνουν και τις δύο δόσεις ήδη από τον Ιούνιο.

Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις τον Αύγουστο. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Ακόμη και στη Μύκονο και στη Σαντορίνη υπήρξε κλονισμός», σημειώνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου