ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα στην υδροδότηση στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου

προβλήματα-στην-υδροδότηση-στη-συνοι-494947

Προσπάθειες από τη δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου να ξεπεραστούν

Στην ανεξαρτητοποίηση της υδροδότησης της πάνω συνοικίας του Αγίου Γεωργίου προχώρησε η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τις διακοπές της παροχής.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η δημοτική αρχή κατέβαλε προσπάθειες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και περιμένει να δει το αποτέλεσμα αυτών.

Οι κάτοικοι της εν λόγω συνοικίας υποφέρουν καθημερινά από πολύωρες διακοπές του νερού με την έλευση των ετεροδημοτών, με αποτέλεσμα να είναι αγανακτισμένοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου συνολικά 29 κάτοικοι υπέβαλαν αναφορά, ζητώντας ενημέρωση.

Αναλυτικά στην αναφορά τους επισήμαιναν μεταξύ άλλων τα εξής: «Σκοπός της παρούσας αναφοράς μας είναι να εκφράσουμε τη μεγάλη ανησυχία και δυσαρέσκειά μας για ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Πρόκειται για τη διακοπή παροχής νερού, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση κατά διαστήματα στη γειτονιά μας που βρίσκεται στην πάνω συνοικία του Αγίου Γεωργίου (τοποθεσία Τσιγγενές).

Είμαστε περίπου 30-40 οικογένειες και κάθε μία αποτελείται από 2 έως 6 άτομα, οπότε το πρόβλημα δυσκολεύει τη ζωή συνολικά 90-150 ατόμων κάθε ηλικίας, βρεφών, παιδιών, ενηλίκων και υπερηλίκων», σημείωναν μεταξύ άλλων.

Οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ζαγοράς, ενώ λίγοι ζουν μόνιμα στην Αθήνα ή στον Βόλο, αλλά και πάλι περνούν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο χωριό.

Αγανακτισμένοι επισήμαναν: «Η διάρκεια της διακοπής παροχής μπορεί να είναι από 3 έως και 35 ώρες μονίμως χωρίς καμία ενημέρωση για τον λόγο, την αιτία και τη διάρκειά της.

Μας είναι αδιανόητο που εν έτει 2021 για πολλές ώρες απροειδοποίητα και συχνά στερούμαστε του βασικού αγαθού του νερού.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τον ερχομό των ετεροδημοτών σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού είναι η χειρότερη περίοδος του έτους αφού σχεδόν κάθε μέρα υποφέρουμε από πολύωρη διακοπή νερού. Αλλα και όταν ρέει το νερό από τις βρύσες μας τις περισσότερες φορές η πίεση είναι χαμηλή», σημείωναν.

Επισημαίνοντας τη δυσχερή λειτουργία των νοικοκυριών τους, οι κάτοικοι ζητούσαν ενημέρωση για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνεχείς διακοπές μπορεί να προκαλέσουν βλάβες σε οικιακές συσκευές και προβλήματα υγείας λόγω κακών συνθηκών υγιεινής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου