Αρχίζει η ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι για τους 14.000 πεσόντες του 1940

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-31, 12:13:29
Από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή
Αρχίζει η ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι για τους 14.000 πεσόντες του 1940

Απόφαση χορήγησης 600.000 ευρώ από τη Βουλή μετά από σύσκεψη, παρουσία του Γ. Σούρλα

Αρχίζει η ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι για τους 14.000 πεσόντες στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Αυτό ανακοίνωσε ο Γ. Σούρλας, πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41, μετά την σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και τον δήμαρχο Πωγωνίου, Κωνσταντίνο Καψάλη. Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε η απόφαση χορήγησης 600.000 ευρώ από τη Βουλή για την ανέγερση του μνημείου.

Μετά από τη θετική εξέλιξη ο Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Εστω και μετά από 80 χρόνια από το Έπος 1940 - 41, που έπεσαν 14.000 μαχητές για την πατρίδα ξεκινάει η ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι. Χρειάστηκαν να περάσουν δεκαπέντε χρόνια επίμονων προσπαθειών για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στο ιερό αυτό καθήκον, όπως και για την αποκατάσταση της εκκρεμότητας με τους 8.000 πεσόντες κατά το Έπος 1940 - 41, που παρέμειναν άταφοι η προσωρινά θαμμένοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.

Επιτέλους, ικανοποιείται ο διακαής πόθος των παιδιών των πεσόντων και των συγγενών να δουν γραμμένα τα ονόματα των προσφιλών τους προσώπων σε ένα μνημείο και να προσκυνήσουν.

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Βουλής, τον Ηπειρώτη ευπατρίδη Κώστα Τασούλα, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την χρηματοδότηση ανέγερσης μνημείου από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη για την παραχώρηση μεγάλης έκτασης για την ανέγερση του μνημείου, ο οποίος υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια αυτή από την στιγμή, που θέσαμε το ζήτημα.

Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την συμβολή της και βάσιμα προσδοκούμε ότι σύντομα θα κατασκευαστεί Θεματική Ενότητα "Πάρκο Ιστορίας του Έπους 1940 - 41" στο Καλπάκι».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=