ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η εκδρομή στην Κάρλα που διοργάνωσε η ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ

με-επιτυχία-η-εκδρομή-στην-κάρλα-που-δι-497029

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στη λίμνη Κάρλα και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου. Οι μικροί φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για «Το κάλεσμα του Ηταύρου», συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον της Κάρλας.

Η εκδρομή ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και κέφι το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2021 με διοργανώτριες τις παιδαγωγούς – εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ, που συνόδευαν τους μικρούληδες. Τα παιδιά αναχώρησαν το πρωί με εκδρομικό λεωφορείο με πρώτο προορισμό το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού ΚΕ. ΜΕ. ΒΟ., όπου εκεί τους περίμεναν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του μουσείου, προκειμένου να ξεναγήσουν τα παιδιά και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Το κάλεσμα του Ηταύρου» και σχετικό με τη λίμνη Κάρλα.

Με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια ερωτήσεων με εικόνες και ήχο, βιντεοπροβολή, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι για παιδιά, αποτύπωσαν τις εικόνες, που τα εντυπωσίασαν με ζωγραφική.

Γνώρισαν τη σημασία της λίμνης στο κοινωνικό και οικονομικό «γίγνεσθαι» της περιοχής. Ο κατάλληλα διαμορφωμένος και άρτια εξοπλισμένος χώρος του μουσείου προσέφερε στα παιδιά δραστηριότητες, ενώ τα βοήθησε να ταξιδέψουν και στο κόσμο της μυθολογίας, γνωρίζοντας τον θρύλο του στοιχειού της λίμνης, τον Ήταυρο, τα έφερε σε επαφή με ομοιώματα ψαράδων, καθώς και ομοιώματα καλυβών, το κάρλιο καράβι και με πρωτότυπους τρόπους αλιείας, που εκτίθενται μέσα σε νερό πολύ παραστατικά.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων απονεμήθηκε αναμνηστικό κάδρο από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Σωτήρη Γκανάτσιο , το οποίο προστέθηκε στις ήδη όμορφα διαμορφωμένες εντυπώσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις όλων από την επίσκεψη στο χώρο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου, που παρουσιάζει ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η ξενάγηση εκεί έγινε από τον εφημέριο του Ναού, πατέρα Σκοπιανό Αθανάσιο. Τα παιδιά παρατήρησαν το εσωτερικό του Βυζαντινού ναού, που είναι κατάγραφο με τοιχογραφίες, που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές, ενώ εξωτερικά οι τοίχοι είναι γεμάτοι με χαράγματα, που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή των καναλιωτών ψαράδων. Το εκκλησάκι βρίσκεται στην άκρη της λίμνης. Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν στον χώρο, ενώ έπαιξαν με παιχνίδια ατομικά και ομαδικά.

Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη των παιδιών στα αναχώματα της λίμνης Βοιβηίδα – Κάρλα, όπου τα παιδιά γνώρισαν τα πτηνά, που φιλοξενούνται εκεί, όπως πάπιες, κύκνους, γλάρος και άλλα.

Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δωρεάν εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων μέσω του ΕΣΠΑ για τα παιδιά, που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, υπενθυμίζεται στους γονείς των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών

Επισημαίνεται ότι αυτή την περίοδο, πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 5-12 ετών στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής κι επαγγελματικής ζωής 2021-2022», που δίνει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στο ΚΔΑΠ. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια στη συμπλήρωση της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων. Τηλ. επικοινωνίας, 2421091316.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου