Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Απαραίτητος ο εμβολιασμός για τη διά ζώσης διδασκαλία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-30, 18:22:26
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Απαραίτητος  ο εμβολιασμός για τη διά ζώσης διδασκαλία

O εμβολιασμός όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή στη διά ώσης διδασκαλία, έρευνα και διοίκηση.

Αυτό επισημαίνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία συνεδρίασε και συζήτησε σχετικά με την λειτουργία του Ιδρύματος κατά το ακαδημαϊκός έτος 2021-2022.

Αναλυτικά, ομόφωνα η Σύγκλητος αποφάσισε τα εξής:

  1. Οι εξετάσεις των μαθημάτων στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 να γίνουν όπως ορίζονται με την ισχύουσα ΚΥΑ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Συνελεύσεων των Τμημάτων και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας.
  2. Ο εμβολιασμός όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, έρευνα και διοίκηση. Η Σύγκλητος απευθύνει ισχυρή σύσταση σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να εμβολιασθούν το συντομότερο δυνατό.

Η Σύγκλητος καλεί την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή επιστροφή των ΑΕΙ στην κανονική διά ζώσης λειτουργία, καθορίζοντας τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  

Ζητεί τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα συγκροτήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και από τον ΕΟΔΥ την πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων (rapid tests) σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=