ΤΟΠΙΚΑ

Ο καταγγέλλων του καταγγέλλοντος ~ Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στην αρμόδια υπηρεσία

ο-καταγγέλλων-του-καταγγέλλοντος-φωτ-497802

Καταγγελίες για «γέλια και για κλάματα» κρατούν σε διαρκή συναγερμό δημοτικούς αστυνομικούς

Τον μπελά τους έχουν βρει οι δημοτικοί αστυνομικοί στον Βόλο. Δεν φτάνει που έχουν να διαχειριστούν το ζήτημα της κυκλοφορίας στο πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και να φέρουν σε πέρας σειρά από άλλες διαδικασίες, για τις οποίες είναι αρμόδια η Δημοτική Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα καλούνται να βγάλουν «τα κάστανα από τη φωτιά» και για καταγγελίες που γίνονται καθημερινά, ανώνυμα ή επώνυμα, για διάφορα θέματα της καθημερινότητας.

Να ελέγχουν τη βασιμότητα καταγγελίας ενδεχομένως να είναι ευκολότερο, αν ορισμένες από αυτές δεν ξεφεύγουν από τα όρια της υπερβολής.

Οι καταγγελίες καταγράφονται σε βιβλίο. Μερικές δεν είναι καν για σχολιασμό. Για παράδειγμα τραβούσαν τα μαλλιά τους δημοτικοί αστυνομικοί όταν κλήθηκαν να διαπιστώσουν αν οι γλάστρες σε μονοκατοικίας προεξείχαν από το πεζοδρόμιο ή όχι. Τον γείτονα είχε «καρφώσει» γειτόνισσα.

Επίσης πριν από λίγες μέρες δημοτικοί αστυνομικοί 12 τα μεσάνυχτα κλήθηκαν να διαπιστώσουν αν σε γνωστό στέκι νεολαίας στον Βόλο οι θαμώνες είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Η καταγγελία ήταν ανώνυμη και έλεγε πως «στο τάδε μπαράκι οι θαμώνες που κάθονται μέσα είναι μη εμβολιασμένοι και πρέπει να τους ελέγξετε». Το μπαράκι, που υποτίθεται ότι παρέβαινε τη σχετική νομοθεσία, είναι κλειστό.

Το διαπίστωσαν όταν έφτασαν επί τόπου για να κάνουν έλεγχο.

Σε τρίτη περίπτωση οι δημοτικοί αστυνομικοί κλήθηκαν να ηρεμήσουν γείτονες που τσακώνονταν σχεδόν επί καθημερινής βάσης για τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων τους.

«Δεν ξέρω αν επειδή οι πολίτες έχουν καταπιεστεί πολύ το διάστημα της πανδημίας τώρα ξεσπούν επί δικαίων και αδίκων. Αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα», σχολίασε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη.

Αύξηση και στις κλήσεις

Αυξημένες εξίσου είναι οι κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία το τελευταίο τετράμηνο.

Συγκεκριμένα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι 27 Ιουλίου έχουν κοπεί 4.770 κλήσεις για παράνομη στάθμευση, 30 για αφαίρεση πινακίδων μετά από παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ και 35 για παραβάσεις για στάθμευση δικύκλων.

Από το σύνολο των κλήσεων που κόπηκαν έγιναν 140 ενστάσεις και δικαιώθηκαν 35 πολίτες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου