ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησία: 105 διορισμοί εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

μαγνησία-105-διορισμοί-εκπαιδευτικών-στ-497975

Σήμερα Παρασκευή ή αύριο Σάββατο η ανακοίνωση των ονομάτων

Σήμερα Παρασκευή, το αργότερο αύριο Σάββατο βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 66 διορισμοί εκπαιδευτικών κατά κύριο λόγο Τεχνικών Ειδικοτήτων, 26 διορισμοί εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας και 23 διορισμοί εκπαιδευτικών για τα μουσικά σχολεία.

Ο αριθμός των νέων διορισμών προκαλεί ικανοποίηση. Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, είπε ότι είχαν πολλά χρόνια να καλυφθούν τόσο πολλά κενά.

«Μέσα σε τρεις μέρες πρέπει να κατοχυρώσουμε τους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς, ώστε να φαίνονται στο σύστημα και την ερχόμενη εβδομάδα να γίνουν οι ορκωμοσίες», σημείωσε αναφερόμενος στο τυπικό της διαδικασίας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι άμεσα θα ακολουθήσει συνεδρίαση του αρμόδιου συμβουλίου για τις τοποθετήσεις, καθώς στις 10 Αυγούστου θα πρέπει να σταλούν τα λειτουργικά κενά για μετακινήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, απαιτείται να έχουν τοποθετηθεί και οι αναπληρωτές.

«Φέτος το υπουργείο προγραμματίζει να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία πολύ νωρίς. Την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει σαφής εικόνα με το δυναμικό των σχολείων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη πρόσκληση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις δημοσίων σχολείων από τους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου