ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικές παρεμβάσεις στη Συκή

δυναμικές-παρεμβάσεις-στη-συκή-504958

Εργασίες εξωραϊσμού σε παραδοσιακή βρύση από το τοπικό Σωματείο, που εγκαινιάζει δανειστική βιβλιοθήκη

Δυναμική δράση αναπτύσσει το Εξωραϊστικό – Αθλητικό – Επιστημονικό – Πολιτιστικό Σωματείο Συκής «Γονείς και παιδιά εν δράσει», που υλοποιεί ποικίλες παρεμβάσεις.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου εγκαινιάζονται στις 7 το απόγευμα η στέγη και η δανειστική βιβλιοθήκη του Σωματείου, στη Συκή. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του Σωματείου και θα ακολουθήσει κέρασμα.

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι δράσεις εξωραϊσμού, με την εθελοντική συμμετοχή μελών του Σωματείου. Συγκεκριμένα, ομάδα εθελοντών καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο της πηγής στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου Συκής και προχώρησε στον εξωραϊσμό της πηγής που βρίσκεται στη ρεματιά, κοντά στην παραλία Ποτόκι. Συγκεκριμένα, έγιναν αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου, καθαριότητα με σκούπισμα και κοπή των άγριων χόρτων, που είχαν καλύψει την πηγή, αλλά και απομάκρυνση αχρήστων αντικειμένων που συνέθεταν αντιαισθητική εικόνα.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε λάστιχο στην πηγή της ρεματιάς στην παραλία Ποτόκι, προκειμένου το νερό της να απολαμβάνει ο κάθε επισκέπτης. «Το Σωματείο μας καταβάλλει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, με εθελοντική κυρίως εργασία, προσπάθεια να διατηρεί τους όμορφους αυτούς χώρους καθαρούς, ασφαλείς και επισκέψιμους» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Σωματείο

Το Σωματείο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από γονείς, που προσπάθησαν να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών τους, που κατανόησαν τις ανησυχίες τους και επεδίωξαν να διοχετεύσουν την ενέργεια και τον δυναμισμό των παιδιών τους σε κάθε είδους μορφωτική, πολιτιστική, ψυχαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα. Σκοπός του Σωματείου είναι η ενεργός παρέμβαση του στα αθλητικά, επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα της Συκής αλλά και της ευρύτερης περιοχής. «Στοχεύουμε στην ανάληψη ποικίλων κοινωνικών και πνευματικών δράσεων και στη συνέχιση των παραδόσεών μας, ώστε να διατηρηθούν στο παρόν και παράλληλα να παραχωρηθούν στο μέλλον, επ’ ωφελεία των επόμενων γενιών», αναφέρουν τα μέλη.

Το έργο που αναπτύσσεται ήδη αναγνωρίζεται και θεωρείται απαραίτητο από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και πολλούς κατοίκους της Συκής.

Ηδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, παρά τις αντιξοότητες, λόγω της πανδημίας, το Σωματείο, με τη συγκινητική υποστήριξη του κόσμου παρουσιάζει έντονη δράση στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. «Σκοπός μας είναι μακροπρόθεσμα το Σωματείο να καταξιωθεί ως κύριος φορέας πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής» υπογραμμίζουν τα μέλη.

Το έργο, που αναπτύσσεται, κατατάσσεται στους παρακάτω τομείς: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί, αθλητικές δραστηριότητες, εξωραϊσμός, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στο νησί στο παλιό Τρίκερι, εκθέσεις χειροποίητων δημιουργιών, δημιουργία ημερολογίου, ανάληψη δράσης για δανειστική βιβλιοθήκη, θεματικές εβδομάδες, λειτουργία κατηχητικού σχολείου και προβολή ταινιών με θέμα την ελληνική επανάσταση.

Στις 31 Ιουλίου, το Σωματείο, με μια όμορφη εκδήλωση θα εγκαινιάσει την έδρα του, καθώς και τη δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί.

Στις 21 και 22 Αυγούστου σε συνεργασία με τον φορέα για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», το Σωματείο θα διοργανώσει διήμερες εκδηλώσεις με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ολες οι δραστηριότητες του Σωματείου είναι βασισμένες στην εθελοντική προσπάθεια και υλοποιοιούνται με την αφιλοκερδή προσφορά των μελών και τη στήριξη, υλική και ηθική, οποιουδήποτε έχει την πρόθεση να συνδράμει στο έργο του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου