ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κύμα καύσωνα ενόψει…

νέο-κύμα-καύσωνα-ενόψει-505513

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος την τρέχουσα εβδομάδα με τη θερμοκρασία στους 41 βαθμούς Κελσίου

Ανοδική πορεία αναμένεται να ακολουθήσει και πάλι ο υδράργυρος στη Μαγνησία, με το νέο κύμα καύσωνα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ, πρώην διευθυντή πρόγνωσης της ΕΜΥ, το νέο κύμα αναμένεται να είναι πιο θερμό σε σύγκριση με τον καύσωνα που προηγήθηκε, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 39 μέχρι 41 βαθμούς Κελσίου.

Καυτή εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, από αύριο Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Καντερές το νέο κύμα καύσωνα έρχεται από τη Βόρεια Αφρική και θα επηρεάσει όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας.

Σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας παραμένουν, στο μεταξύ, Περιφέρεια και Δήμοι της Μαγνησίας σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς και ομάδες εθελοντών, που συνδράμουν κάθε έκτακτη ανάγκη.

«Αναμφίβολα μας προβληματίζει κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο και απαιτείται διαρκής ετοιμότητα, με τους χειριστές μηχανημάτων του Δήμου και ιδιώτες να βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης. Επικεφαλής στον τομέα πολιτικής προστασίας του Δήμου που ήρθε «αντιμέτωπος» με τρεις πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παληκάρης υπογράμμισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες, απαιτούν διαρκή εγρήγορση για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ή απρόοπτα.

Επί ποδός όλοι οι φορείς της περιοχής ενόψει του νέου θερμού κύματος που αναμένεται, με τον Αγγελο Ξηντάρη εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πολιτικής προστασίας στο Δήμο Σκοπέλου, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτη ανάγκη. Δεν είναι πρωτόγνωρες οι καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά μας προβληματίζει κάθε κύμα καύσωνα και κάθε έντονο φαινόμενο, διότι προϋποθέτει συντονισμό δράσεων και δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου