ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρά αστρονομικά μυαλά ~ Βολιώτες μαθητές διέπρεψαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό

λαμπρά-αστρονομικά-μυαλά-βολιώτες-μα-506548

Ζηλευτές διακρίσεις απέσπασαν δύο Βολιώτες μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελική φάση του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο. Την 3η θέση κατέλαβε ο Απόστολος Σαρακατσάνος, συμμετέχοντας στην κατηγορία του Γυμνασίου, ενώ τον 7ο έπαινο, μεταξύ των επιτυχόντων μαθητών του Λυκείου, έλαβε ο Βασίλης Μηλαράς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Διοργανώτρια του διαγωνισμού είναι η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, που εξέδωσε χθες τα αποτελέσματα του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021.

Σπουδαία διάκριση για τον 14χρονο Απόστολο Σαρακατσάνο το τρίτο βραβείο που απέσπασε, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό. Ο έφηβος μαθητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, το οποίο δικαιώνει, ταυτόχρονα, τις προσπάθειές του. Εχει συμμετάσχει και κατά το παρελθόν σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας, παρακολουθεί τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας και δηλώνει ότι στοχεύει στην κατεύθυνση των θετικών σπουδών, χωρίς να αποκλείει την μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση με την αστρονομία.

Εξίσου σημαντικός ο έβδομος έπαινος που απέσπασε ο Βασίλης Μηλαράς, 16,5 ετών, μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάθε διάκριση είναι μια ηθική επιβράβευση για τον ίδιο και ταυτόχρονα του δίνει ώθηση για να συνεχίσει. Παρακολουθεί από μικρή ηλικία, όντας μαθητής του δημοτικού, τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου, συμμετέχοντας με επιτυχία σε αρκετούς διαγωνισμούς. Στόχος του είναι οι σπουδές στο θετικό πεδίο και ενδεχομένως στον τομέα της αστρονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε πρώτοι επιτυχόντες στην κατηγορία του Λυκείου αποτελούν τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας Αστρονομίας – Αστροφυσικής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά 10 – 25 Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας, με διοργανώτρια χώρα την Κολομβία.

Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων θα ανακοινωθεί αργότερα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή θα αποσταλούν τα διπλώματα ταχυδρομικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου