ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησία: Ολοένα και μικρότερες ηλικίες «απειλεί» η πανδημία

μαγνησία-ολοένα-και-μικρότερες-ηλικί-506909

Ολοένα και μικρότερες ηλικίες «απειλεί» η πανδημία στη Μαγνησία, όπως δείχνει η περίπτωση των δύο μικρών παιδιών, ηλικίας 5 και 7 χρόνων αντίστοιχα, που εντοπίστηκαν χθες «θετικά» στον κορονοϊό στα rapid test που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στον Βόλο.

Τα δύο κρούσματα καταγράφηκαν στη μαζικές δειγματοληψίες που διεξήχθησαν στην Πλατεία Ελευθερίας και στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου.

Από τις μαζικές δειγματοληψίες που έγιναν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη Μαγνησία συνολικά προέκυψαν συνολικά επτά θετικά κρούσματα. Εκτός από τα δύο κοριτσάκια, θετικοί στο κορονοϊό βρέθηκαν τρεις γυναίκες και δύο άντρες, με διάμεση ηλικία τα 34 έτη. Και οι πέντε έκαναν rapid test στο Βελεστίνο.

Χθες πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία της ΠΕ Μαγνησίας και των Σποράδων. Στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκαν 106 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά. Eπίσης αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και των 129 ελέγχων που έγιναν για κορονοϊό στον Ανω Βόλο, έξω από την 7η ΤΟΜΥ Ιωλκού.

Στην Πλατεία Ελευθερίας έγιναν συνολικά 325 rapid test και βρέθηκε μόνο ένα θετικό, ενώ στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου το σύνολο των δειγματοληψιών ανήλθε σε 208, από τις οποίες εντοπίστηκε ένα θετικό. Στον Αλμυρό πραγματοποιήθηκαν 53 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Aναφορικά με το Βελεστίνο 42 άτομα ήταν αρνητικά στον κορονοϊό, ενώ πέντε βρέθηκαν «θετικά».

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημοσιοποιώντας χθες τα επιδημιολογικά δεδομένα του περασμένου 24ωρου ανακοίνωσε ότι στη Μαγνησία καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα δυο εντοπίστηκαν στις Σποράδες.

Ραγδαία αύξηση νοσηλειών

Την ίδια ώρα οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται στο νοσοκομείο του Βόλου. Από 11 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική covid στις αρχές της εβδομάδας, χθες, Παρασκευή, οι νοσηλείες ανήλθαν στις 20, συμπεριλαμβανομένων των έξι ηλικιωμένων τροφίμων από το Γηροκομείο Βόλου.

Αν συνεχιστεί η αύξηση νοσηλειών το άνοιγμα δεύτερης κλινικής κορονοϊού θα είναι αναπόφευκτο, όπως εκτιμούν οι γιατροί.Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων ασθενών και ότι οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι.

Αν εξαιρεθούν οι τρόφιμοι του Γηροκομείου που είναι ηλικίας άνω των 85 χρόνων, ο μέσος όρος ηλικίας των υπολοίπων ασθενών είναι από 38 έως 62 χρόνων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου