ΤΟΠΙΚΑ

Μέλι με πλατινένιο βραβείο ~ Διεθνής διάκριση για Βολιώτη

μέλι-με-πλατινένιο-βραβείο-διεθνής-δι-508242

Ο Χρυσόστομος Μπουρλότος στις κορυφαίες θέσεις σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο

Επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει, επί τρία και πλέον χρόνια, η διεθνής διάκριση, που απέσπασε πρόσφατα ο Βολιώτης μελισσοκόμος Χρυσόστομος Μπουρλότος. Το μέλι πεύκου, που παράγει με μεράκι στην περιοχή της Αγριάς, έλαβε το πλατινένιο βραβείο στον φετινό διαγωνισμό «London International Honey Awards», που συγκεντρώνει προϊόντα και παραγωγούς από διάφορες χώρες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε τον προηγούμενο μήνα, συγκεντρώνοντας 280 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλι βελανιδιάς, που επίσης παράγει ο ίδιος, έλαβε ανάλογη διάκριση στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό. Διακεκριμένοι σωμελιέ από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού ανέλαβαν το δύσκολο έργο της «τυφλής δοκιμής», κατατάσσοντας την παραγωγή του μελισσοκόμου Χρυσόστομου Μπουρλότου στην κορυφαία κατηγορία διεθνώς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Χρ. Μπουρλότος υπογράμμισε ότι «βγάλαμε το μέλι πεύκου τον περασμένο Νοέμβριο και ομολογώ ότι ήταν έκπληξη για μας η νέα διάκριση που αποσπάσαμε. Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Δεν το περίμενα. Κάτι καλό κάνουμε, όπως φαίνεται, και προχωράμε».

Οι διαδοχικές διακρίσεις που αποσπά προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων αγορών, όπως για παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, με την προοπτική της εξαγωγής να βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο επί του παρόντος, ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα του Βολιώτη μελισσοκόμου καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στα ράφια καταστημάτων delicatessen στον Βόλο και την Αγριά.

Ο Χρυσόστομος Μπουρλότος ασχολείται τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια με τη μελισσοκομία, μετά από μακρά επαγγελματική θητεία ως ιδιωτικός υπάλληλος. Οταν το επέτρεψαν οι συνθήκες, αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή, αλλάζοντας επαγγελματική κατεύθυνση, με το βλέμμα στραμμένο στη φύση, τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον.

Παρ’ ότι δεν υπήρχε πρότερη ενασχόληση με τη μελισσοκομία, αποφάσισε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με την ενθάρρυνση της συζύγου του και των δύο παιδιών τους.

«Δεν υπήρχε καμία προηγούμενη δραστηριότητα από την οικογένειά μου. Γνώρισα τη μελισσοκομία από κάποιον φίλο, που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, έκανα το πρώτο δοκιμαστικό βήμα, είδα ότι μπορώ να καταφέρω και συνέχισα, δημιουργώντας εργαστήριο σύγχρονων προδιαγραφών στην περιοχή της Αγριάς», υπογράμμισε.

Εχοντας ως αφετηρία και σημείο αναφοράς την παράδοση, εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις του, μελετώντας τις νέες έρευνες, τα νέα δεδομένα, τη βιβλιογραφία, εδραιώνοντας ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς με τη μελισσοκομία.

Στόχοι του η συνεχής προσπάθεια και η υψηλή ποιότητα του προϊόντος, που έχει ήδη ενταχθεί στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες δεκάδων καταναλωτών, με τον δρόμο των εξαγωγών να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. «Ευελπιστούμε να ανοίξουμε τον κύκλο των εξαγωγών σε ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε, καθιστώντας σαφή την πρόθεσή του να προωθήσει το προϊόν που παράγει και στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι οι διακρίσεις, που αποσπά το μέλι που παράγει, του δίνουν ώθηση να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια, που βρίσκει, ευτυχώς, ένθερμη ανταπόκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου