ΤΟΠΙΚΑ

Ζευγάρι «έφυγε» από κορονοϊό με διαφορά 6 μηνών

ζευγάρι-έφυγε-από-κορονοϊό-με-διαφο-508348

Θλίψη για τον γνωστό εκπαιδευτικό, που άντεξε στον ιό και απεβίωσε από τα κατάλοιπα της νόσου μερικούς μόνο μήνες μετά την απώλεια της συζύγου του

Βγήκε θριαμβευτής από το Νοσοκομείο Βόλου, όταν νίκησε τον κορονοϊό. Ομως, παρά τα πολλά αντισώματα που είχε, τα κατάλοιπα της νόσου δεν του άφησαν τελικά μεγάλα περιθώρια ζωής. Ο γνωστός Βολιώτης εκπαιδευτικός, Γεώργιος Μανέτας, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική. Απεβίωσε έξι μήνες μετά την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου, που δεν είχε αντέξει στη νόσο Covid-19.

Ασύλληπτα οικογενειακά δράματα συνεχίζει να προκαλεί ο κορονοϊός στον Βόλο όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ζευγάρι Βολιωτών έφυγε από τη ζωή εντελώς απροσδόκητα με διαφορά λίγων μηνών λόγω της πανδημίας. Ο Γεώργιος Μανέτας ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πολύ αγαπητός.

Είχε υπηρετήσει στο δημόσιο σχολείο 36 ολόκληρα χρόνια ως δάσκαλος. Αρχικά διορίστηκε στη Καλαμπάκα και μετά υπηρέτησε σε σχολεία στην Αργαλαστή, τη Σκόπελο, την Αλλη Μεριά και τελευταία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Ηταν γόνος οικογένειας εκπαιδευτικών.

Ο πατέρας του, Στάθης, ήταν δάσκαλος. Η κόρη του, Πηνελόπη, είναι δασκάλα στην Αγριά. Η αδερφή του, Ρούλα, φιλόλογος στο 5ο Γυμνάσιο επί σειρά ετών, ενώ η ανιψιά του είναι καθηγήτρια αγγλικών. Οι μαθητές του σε όλα τα μέρη που υπηρέτησε τον μνημόνευαν πάντοτε και αναφέρονταν σε αυτόν με αγάπη.

Ο χαμός του χθες σκόρπισε απέραντη λύπη. Αρρώστησε από κορονοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο. Όμως, τα είχε καταφέρει. Εξήλθε από το Αχιλλοπούλειο με πολλά αντισώματα. Δυστυχώς, δεν είχε την ίδια τύχη και η σύζυγός του, η οποία κατέληξε τον Ιανουάριο και βίωσε την απώλειά της. Ο ίδιος φαινόταν να είναι γερός και δυνατός. Όμως, η νόσος του είχε αφήσει κατάλοιπα που φάνηκαν μετά από έξι μήνες όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα με τους πνεύμονες.

Νοσηλεύτηκε στην αρχή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του. Νοσηλεύτηκε εκ νέου σε ιδιωτική κλινική και ενώ φαινόταν η πορεία της υγείας του να είναι καλή, τελικά εξέπνευσε χθες το μεσημέρι.

Συγγενείς και φίλοι δεν έχουν λόγια για να συλλυπηθούν την οικογένειά του. Ο 80χρονος θα κηδευτεί σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου