ΣΠΟΡΑΔΕΣ

6.893 ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη στις Β. Σποράδες

6-893-ταξίδεψαν-από-θεσσαλονίκη-στις-β-σπο-509018

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των Βορειοελλαδιτών που ταξίδεψαν, μέχρι στιγμής, στα νησιά. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν 6.893 επιβάτες με το πλοίο που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες, στον πρώτο μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής.

Το πρώτο δρομολόγιο για τις Βόρειες Σποράδες σάλπαρε στις 21 Ιουνίου. Η Θεσσαλονίκη συνδέεται, πλέον, απευθείας με την Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο και το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο «Super Runner Jet» της SeaJets μετέφερε συνολικά, στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, 6.893 άτομα, 737 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 179 δίκυκλα.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας ένα μίνι – απολογισμό του πρώτου μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής. «Χαιρόμαστε που πηγαίνει τόσο καλά το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη. Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας το καράβι ήταν πάντα γεμάτο, ενώ αρκετές ημέρες την εβδομάδα τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη είχαν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μια τέτοια γραμμή για τις Σποράδες» είπε ο κ. Τζούμας.

Το κέρδος, βέβαια, για τα νησιά των Σποράδων μέσα σε αυτό τον μήνα ήταν διπλό, όπως είπε ο δήμαρχος, καθώς το ίδιο πλοίο, που ξεκινά από Θεσσαλονίκη μία φορά την εβδομάδα, φτάνει έως το Μαντούδι της Εύβοιας, από όπου επιστρέφει εκ νέου γεμάτο επιβάτες για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, που έδωσε, εξάλλου, ο δήμαρχος Σκιάθου, άλλα 4.301 άτομα, κυρίως από Αθήνα, ταξίδεψαν από Μαντούδι για Σποράδες, με το πλοίο να μεταφέρει επιπλέον 1.172 Ι.Χ. και 56 δίκυκλα.

Τα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αυξηθούν από τις 26 Ιουλίου σε τέσσερα, από τρία που είναι σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν έως και τις 22 Αυγούστου οι αυξημένες ανάγκες των εκδρομέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου