Πιστοποιήθηκε αγροτουριστική μονάδα ~ Η πρώτη στη Θεσσαλία βρίσκεται στο Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-22, 13:15:48
Η φάρμα Καραΐσκου βρίσκεται στο Πήλιο και αναπτύσσει εναλλακτικές δράσεις
Πιστοποιήθηκε αγροτουριστική μονάδα ~ Η πρώτη στη Θεσσαλία βρίσκεται στο Πήλιο

Μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και της σύνδεσης με τον πρωτογενή τομέα

Σημαντικό βήμα για τη Θεσσαλία ευρύτερα και τη Μαγνησία ειδικότερα η πρώτη πιστοποιημένη αγροτουριστική εγκατάσταση στην περιοχή.

Μετά από στοχευμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Τουρισμού, Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, προχώρησε στην πιστοποίηση της πρώτης αγροτουριστικής εγκατάστασης, εκδίδοντας σήμα λειτουργίας αγροτουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το Πήλιο φιλοξενεί, ήδη από τις 16 Ιουλίου, την πρώτη πιστοποιημένη από το Υπουργείο Τουρισμού αγροτουριστική εγκατάσταση. Πρόκειται για το «Αγρόκτημα Καραΐσκου», στη θέση Αγία Τριάδα, λίγο έξω από την Πορταριά, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού προς τη Ζαγορά.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει πληθώρα υποδομών, όπως πλήρως ανεπτυγμένους αγρόκηπους, σειρά καρποφόρων δένδρων, οικόσιτα ζώα, εστιατόριο με τοπικά πιάτα από υλικά προερχόμενα από το ίδιο το αγρόκτημα, αναψυκτήριο, καθώς και μικρής καταλυματικής δυναμικής ξενοδοχείο. Παράλληλα, και μετά από κατάλληλη ανάπτυξη υποδομών και διαμόρφωση κλίσης εδάφους, η εγκατάσταση είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στους χώρους της μονάδας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σειρά μοναδικών εμπειριών, όπως το έλθει σε άμεση επαφή με τις καλλιέργειες, την αγροτική ζωή και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, να συμμετάσχει σε εργαστήριο παραδοσιακής κουζίνας και παραδοσιακής γαστρονομίας, παρακινώντας τον κάτοικο του αστικού κέντρου να εισπράξει εικόνες και θύμησες που αποπνέουν παιδικότητα και σεβασμό στη φύση.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την σημερινή εξέλιξη. Καλωσορίζουμε το «Αγρόκτημα Καραΐσκου» στην μεγάλη τουριστική οικογένεια, ως την πρώτη πιστοποιημένη αγροτουριστική Εγκατάσταση σε όλη την Θεσσαλία. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας την εξαίρετη δυναμική που έχει όχι μόνον η Μαγνησία και το μαγευτικό Πήλιο, αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία στον τομέα του αγροτουρισμού», δήλωσε ο Νίκος Σαρούκος, προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.

«Ο αγροτουρισμός, ως τάση, συμβάλλει καταλυτικά στην προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομίας ενός τόπου, συνεισφέρει στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ κύριο γνώρισμά του είναι η στόχευσή του σε κοινό δυνητικής δαπάνης πέραν του μέσου όρου. Με την συγκεκριμένη πιστοποίηση, η Θεσσαλία πραγματοποιεί ένα σημαντικό άλμα μεταβολής αλλά και ενίσχυσης του τουριστικού της αποτυπώματος, συνδέοντας την πρωτογενή παραγωγή με την επισκεψιμότητα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με την παραπάνω ενέργεια, καθίσταται προφανές ότι η Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας, παραμένει πιστή στον προσανατολισμό της έμφασης σε εναλλακτικές και αειφόρες τάσεις που επιβάλλει το σύγχρονο τουριστικό τοπίο, εστιάζοντας παράλληλα σε δράσεις οινοτουρισμού, γαστρονομίας, αλιευτικού τουρισμού και σειράς άλλων αναπτυξιακών εργαλείων, που συμβάλλον ενεργά στην ενίσχυση της τοπικής τουριστικής οικονομίας, σε μία περίοδο που, όσο ποτέ άλλοτε, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ιδιαίτερη ανάγκη.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=