ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προκρατήσεις στο «κόκκινο» ~ Έντονο ενδιαφέρον για τον Δεκαπενταύγουστο

προκρατήσεις-στο-κόκκινο-έντονο-εν-510158

Μεγάλη ζήτηση για παραθαλάσσιες κατοικίες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Νότιο Πήλιο, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα

Στο «κόκκινο» οι προκρατήσεις για τον Αύγουστο, με τη Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας, που διενήργησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο E – Real Estates για το φετινό καλοκαίρι. Σκιάθος, Σκόπελος και Νότιο Πήλιο συγκαταλέγονται, σύμφωνα με την έρευνα, στους προορισμούς, που καταγράφεται έντονη ζήτηση σε διαμερίσματα και κατοικίες κοντά στη θάλασσα, το χρονικό διάστημα από 13 μέχρι 18 Αυγούστου.

Τη φετινή χρονιά, όπως και το 2020, οι περισσότεροι τουρίστες τόσο εγχώριοι, όσο και αλλοδαποί επιλέγουν κυρίως αυτόνομες κατοικίες, που προσφέρουν ιδιωτικότητα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο με στόχο τη θωράκιση της υγείας τους, βάσει των ειδικών συνθηκών λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που αξιοποιούνται – διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή με σήμα του ΕΟΤ, τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά στις προκρατήσεις ιδιαίτερα για το χρονικό διάστημα 13/8-18/8, που αγγίζουν ακόμη και το 100% σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς, αποδεικνύοντας ότι οι τόσο οι αλλοδαποί τουρίστες, όσο και οι εγχώριοι θέλουν να ταξιδέψουν και τηρούν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, υψηλό ποσοστό προκρατήσεων καταγράφεται και στους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας με πρωταγωνίστριες την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες, καθώς και για τους Βαλκάνιους.

Στη Σκιάθο οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96% με δυναμικότητα 275 κατοικίες, στη Σκόπελο το 98% με 371 κατοικίες και στην Πάρο το 99% με 1.640 κατοικίες, στη Ζάκυνθο το 95% με 1.521 κατοικίες, στη Κεφαλονιά το 97% με 1.785 κατοικίες και στην Ιθάκη το 100% με 116 κατοικίες, όπως και στην Πάτμο με 189 κατοικίες. Στη Σκόπελο τα ποσοστά προκρατήσεων είναι στο 98% για 371 κατοικίες και στο Νότιο Πήλιο, αντίστοιχα, οι προκρατήσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα στο 95%, με δυναμικότητα 531 κατοικιών.

Υψηλά ποσοστά προκρατήσεων καταγράφονται και στην Κρήτη, όπου αγγίζουν το 96% για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες που βρίσκονται πλησίον της θάλασσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κρήτη διαθέτει εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες 13.965 ακίνητα τόσο σε παραθαλάσσιους προορισμούς, όσο και σε αστικά κέντρα.

Οι εντυπωσιακές πληρότητες δεν αφορούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες ή πανσιόν, αλλά σε διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Διαφορετικό το καλοκαίρι του 2020 εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ σημαντικές ήταν οι απώλειες και για την ελληνική οικονομία, οι οποίες άγγιξαν το 77,12% σε σχέση με το 2019. Οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν μόλις στα 4,28 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ τη χώρα μας επισκέφτηκαν κατά 77% λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το πανελλήνιο δίκτυο κτηματομεσιτών E – Real Estates.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου